h

Leugens regeringspartijen bestraft met Pinokkio neus

14 september 2009

Leugens regeringspartijen bestraft met Pinokkio neus

Alle regeringspartijen waren voor de verkiezingen duidelijk: er komt geen verhoging van de AOW-leeftijd. Inmiddels wil de regering toch dat iedereen tot 67 doorwerkt. Kiezersbedrog wat de SP betreft. Reden voor de Groningse afdeling van de SP om actie te voeren. De SP zet Bos, Balkenende en Rouvoet met groeiende Pinokkio-neuzen in om te laten zien wat hun beloftes waard zijn.

Afdelingsvoorzitter Sandra Beckerman: “De regeringspartijen hebben de kiezers bedrogen. Tijdens de verkiezingscampagne waren ze duidelijk: de AOW-leeftijd wordt niet verhoogd. Bij Pinokkio groeide zijn neus als hij een leugen vertelde. Wij gaan op prinsjesdag laten zien dat Bos, Balkenende en Rouvoet ook hebben gelogen en we laten hun neuzen daarom groeien.”

De SP en de FNV voeren al maanden campagne tegen de verhoging van de AOW leeftijd. Beckerman: “De AOW is niet onbetaalbaar. Dat zeggen niet alleen wij maar dat blijkt ook uit berekeningen van het CPB en het rekencentrum van de regering zelf. De maatregel raakt vooral de lagere en middeninkomens en jongeren extra hard. De SP en de FNV vinden dat je op je 65e lang genoeg hebt gewerkt en van mag gaan genieten van je oude dag.”

Volgens Beckerman wordt de economische crisis nu als excuus gebruikt om deze ‘asociale’ maatregel door te voeren: “De verhoging van de AOW leeftijd helpt helemaal niet om de crisis op te lossen omdat de maatregel pas vanaf 2040 volledig zal zijn ingevoerd. Slechts 1 op de 5 Nederlanders vindt de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar een goed idee. Dat blijkt uit onderzoek van NCRV netwerk. Het kabinet moet hiernaar luisteren en kiezen voor andere, socialere, bezuinigingen. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat hiervoor wel steun is: maar liefst driekwart steunt het hoger belasten van dure huizen.”

De SP wil op prinsjesdag niet alleen laten zien dat de regeringspartijen hebben gelogen maar wil ook een oproep doen aan het publiek. Beckerman: “Het kabinet zal alleen van standpunt veranderen als wij massaal duidelijk maken dat deze maatregel asociaal is. We hopen dat zoveel mogelijk mensen ons steunen en ook zelf in actie komen. Dat kan door onze petitie te tekenen maar ook door op 7 oktober 65 minuten het werk neer te leggen.” Ook de petitie tekenen? Dat kan op www.65blijft65.nl

Bekijk meer foto's op flickr.com
Meer over Prinsjesdag op www.sp.nl
www.65blijft65.nl
Meer over 65 blijft 65 in Groningen

U bent hier