h

Personeel HEMA voert weer actie tegen flexibele tijden

17 september 2009

Personeel HEMA voert weer actie tegen flexibele tijden

Vandaag kwamen sympatisanten van het personeel van de HEMA in actie. Twee uur lang werd in het filiaal in Groningen luid geprotesteerd tegen de flexibilisering van de werktijden. Begin september kwam het personeel in actie. Hierna werd het personeel geïntimideerd en werd gedreigd met ontslag.

Reden om begin september actie te voeren waren de opgelegde flexibele werktijden. HEMA vond dat zijn werknemers zich flexibeler moesten opstellen. Dit terwijl werknemers afspraken hadden om bijvoorbeeld hun kinderen van school te kunnen halen. Voor het personeel reden om het werk korte tijd neer te leggen. Ook de SP was hier toen bij om solidariteit te betuigen.

Na deze staking werd het personeel van de HEMA onder druk gezet door hun werkgever. Wanneer ze ooit nog zoiets zouden doen vlogen ze er per direct uit. De FNV organiseerde daarom een lawaai- en bezettingsactie in het filiaal aan de Herestraat. Wederom was de SP aanwezig. Twee uur lang werd er in het filiaal luid geprotesteerd. Eis: geen flexibilisering en geen intimidatie. De komende weken zullen acties bij de HEMA aanhouden.

Personeel Hema in actie tegen flexibele werktijden
Bekijk een uitgebreid fotoverslag op flickr.com
Solidair
Wantoestanden die we moeten aanpakken? Meld ze!

U bent hier