h

Poging om bebouwing SuikerUnie te redden

30 september 2009

Poging om bebouwing SuikerUnie te redden

Woensdag werd in de gemeenteraad gesproken over de aankoop van het SuikerUnie-terrein. De SP ging akkoord. Een goede manier om grondspeculanten buiten de deur te houden. De SP benadrukte dat het college er alles aan moet doen om de bebouwing van de SuikerUnie grotendeels te behouden.



Eelco Eikenaar: "Alles afbreken tot het maaiveld zodat er nooit meer suiker kan worden geproduceerd was de opdracht. Veel te rigoureus. Idioot. Onnodig en eeuwig zonde."

SP-fractievoorzitter Eelco Eikenaar: “Op het terrein staan waardevolle gebouwen waar veel Stadjers aan gehecht zijn. Karakteristieke industriële architectuur. Bebouwing die bepalend is geweest voor onze stad.” Eerst leek het erop dat deze gebouwen reddeloos verloren zouden zijn. “Brussel heeft een aantal bizarre subsidievoorwaarde aan de SuikerUnie gesteld. Alles afbreken tot het maaiveld zodat er nooit meer suiker kan worden geproduceerd was de opdracht. Veel te rigoureus. Idioot. Onnodig en eeuwig zonde” aldus Eikenaar

Er lijkt nu dat er een laatste strohalm is. Het NRC Handelsblad berichte over een reddingspoging. Er wordt gekeken of er toch nog een mogelijkheid is tot behoud. Eikenaar: “Ik heb het college aangespoord om hier haar uiterste best voor te doen. Overtuig Brussel dat totale afbraak onnodig is, dat veel Stadjers deze gebouwen graag behouden zien. En dat er, ook als we een deel van de bebouwing laten staan, echt nooit meer suiker kan en zal worden geproduceerd.”

Dossier van Eikenaar

U bent hier