h

AOW naar 67? Het zijn slavendrijvers

7 oktober 2009

AOW naar 67? Het zijn slavendrijvers

ROOD heeft vandaag actie gevoerd tegen de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67. Toen de FNV 65 minuten staakte op de Vismarkt in Groningen, maakten de SP-jongeren op ludieke manier duidelijk wat de andere politieke jongeren organisaties met onze ouderen van de toekomst willen: werken totdat ze er bij neervallen. Voorbijgangers zagen jongeren van het CDA, de PvdA en D66 met zwepen oude verpleegsters, leraren en bouwvakkers opjagen.

ROOD-woordvoerder Daan Brandenbarg vindt de harde toon van ROOD niet meer dan terecht: “De laatste tijd roepen de vertegenwoordigers van jongerenorganisaties om het hardst dat de AOW-leeftijd wat hun betreft omhoog kan. Ronduit asociaal!” Volgens ROOD mag iedereen die dat wil doorwerken na zijn 67e, maar op hun 65ste moet iedereen het recht hebben om zonder zorgen van hun oude dag te kunnen genieten.

Volgens ROOD hebben de jongeren van nu bovendien helemaal geen baat bij verplicht langer doorwerken. “De bezuiniging treft vooral de jongeren, zij moeten straks langer doorwerken. Natuurlijk lijkt 65 nog een leven verwijderd als je nu in de twintig bent. Daarom zouden we juist moeten luisteren naar de ouderen die weten wat het is om op late leeftijd te werken,” aldus Brandenbarg.

De opmaat naar een hete herfst
www.65blijft65.nl
Meer over '65 blijft 65' in Groningen
Website ROOD Groningen

U bent hier