h

Programma en kandidatenlijst: de leden beslissen

28 oktober 2009

Programma en kandidatenlijst: de leden beslissen

Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan een verkiezingsprogramma en een kandidatenlijst. Wij zijn trots op het resultaat en trekken graag veel tijd uit om dit met u, als lid, te bespreken! Alleen samen met onze leden kunnen we sterk de verkiezingen in! Dinsdag 17 november beslissen de leden op een ledenvergadering definitief over de kandidatenlijst en programma.

De eerste ledenvergadering over het programma en de lijst is geweest. Op die ledenvergadering hebben leden hun op- en aanmerkingen kunnen maken en ideeën kunnen aandragen. Dat heeft geleid tot een tweede, verbeterde, versie van het programma. Deze versie vind u hier maar is ook af te halen op ons partijpand (Nieuwe Boteringestraaat 74). Mocht u dan nog punten missen of veranderingen willen zien dan heeft u tot 8 november de tijd om amendementen in te dienen (opsturen naar groningen@sp.nl).

Het bestuur heeft een kandidatenlijst gepresenteerd. Die lijst is tot stand gekomen nadat iedere kandidaat gesprekken heeft gevoerd met de kandidatencommissie. Meerdere keren hebben alle leden de kans gekregen om zich kandidaat te stellen. Wilt u zich alsnog kandideren als raadslid? Ook dat kan. U moet dan beslissen op welke plek u zou willen staan. Tegen de kandidaat die door het bestuur op die plaats is gezet zult u het dan moeten opnemen. Het toevoegen van mensen kan niet; we mogen met een lijst van 30 personen deelnemen en hebben reeds 30 kandidaten op de lijst staan. Kandideren kan eveneens tot 8 november door een mail te sturen naar groningen@sp.nl.

Op 12 november zal op onze website een preadvies worden gegeven over de ingediende amendementen en eventuele tegenkandidaten. Wij geven aan of en waarom we de leden adviseren voor dan wel tegen dit punt of deze persoon te stemmen.

Op 17 november kunt u weer mee komen praten en definitief beslissen over programma en lijst. We organiseren dan een tweede ledenvergadering in het Treslinghuis. Hier stemmen we over amendementen, tegenkandidaten en de lijst en het programma als geheel. Alle leden zijn hierbij van harte uitgenodigd!

Alle data op een rij:
• Tot 8 november indienen amendementen en aanmelding als tegenkandidaat
• 12 november preadvies op amendementen en tegenkandidaten
• 17 november tweede ledenvergadering 19.30 Treslinghuis

Voor informatie en indienen amendementen of aanmelden als tegenkandidaat: groningen@sp.nl, (06) 2341 5153. Afhalen programma en lijst SP-pand, Nieuwe Boteringestraat 74.

Ledenvergadering:

Dinsdag 17 november
Treslinghuis, Klaprooslaan 120

Alles over de verkiezingen
Agenda

U bent hier