h

SP heeft geen enkel vertrouwen in voortzetting Zorggroep Noord

1 oktober 2009

SP heeft geen enkel vertrouwen in voortzetting Zorggroep Noord

Het omstreden zorgbedrijf Zorggroep Noord wordt voortgezet door de vrouw van de eigenaar onder de naam Gruno Zorg. De SP heeft geen enkel vertrouwen in deze doorstart. SP-raadslid Ria Rademaker maakt zich grote zorgen. De SP in de Tweede Kamer heeft inmiddels Kamervragen gesteld.



Ria Rademaker: "Gaan die gedwongen mee naar Gruno Zorg?” Vraagt Rademaker zich af."

SP-raadslid Ria Rademaker: “Na de 4 faillissementen binnen twee maanden van de zorgbedrijven van meneer Santing, mag nu mevrouw Santing een poging wagen om jongeren te begeleiden. Met een nieuwe naam, maar met dezelfde mensen aan het roer en een zelfde werkwijze, heeft de SP geen enkel vertrouwen in Gruno Zorg. Het ergste is dat jongeren door het wanbeleid van Zorggroep Noord op straat zijn komen te staan en dat het geld voor de zorg is verdwenen in de faillisementen”

De SP maakt zich zorgen over de mensen die zorg kregen bij Zorggroep Noord. “Gaan die gedwongen mee naar Gruno Zorg?” Vraagt Rademaker zich af. Volgens Rademaker mogen en kunnen mensen niet verplicht worden om over stappen naar Gruno Zorg. “Als dat gebeurt, dan is dat ronduit schandalig!” aldus Rademaker.

De SP vindt het de taak van het Menzis Zorgkantoor om op te komen voor jongeren met een handicap. Rademaker: “Het Zorgkantoor is nu aan zet om te voorkomen dat jongeren opnieuw terecht kunnen komen in een malafide zorgconstructie geleid door een van de echtelieden Santing. Voorkomen moet worden dat het geld van de persoonsgebonden budgetten terecht komt bij deze organisatie. Zodat geld bedoeld voor de zorg niet langer verdwijnt en jongeren die er vanuit gaan dat zij begeleiding krijgen, niet met lege handen komen te staan. Aan deze zorggeldmelkerij moet snel een einde worden gemaakt.”

De SP- tweede kamer fractie heeft inmiddels vragen gesteld over deze nieuwe ontwikkelingen en wacht nog op de antwoorden van Bussemaker op eerdere vragen over de faillissementen van Zorggroep Noord.

De SP wil graag in contact komen met mensen die ervaringen hebben (gehad) met Zorggroep Noord of Gruno Zorg. U kunt uw ervaringen hier kwijt.

Bewoners dupe wanbeleid Zorggroep Noord
College wil onderzoek van Inspectie naar Zorggroep Noord
Zorggroep Noord stopt huisvesting in bovenwoningen
Dossier van Rademaker
Dossier Zorg

U bent hier