h

Gratis naar klimaatfilm The Age of Stupid

12 november 2009

Gratis naar klimaatfilm The Age of Stupid

In aanloop naar de klimaattop in Kopenhagen in december organiseert de gemeente Groningen vijf extra voorstellingen van de nieuwste klimaatfilm The Age of Stupid in Pathé aan het Zuiderdiep. Iedereen is welkom. De voorstellingen zijn op 15, 16, 17 en 19 november om 18.30 uur en op 18 november om 14.00 uur. Mensen kunnen zelf kiezen naar welke voorstelling ze willen gaan. Kaarten zijn van tevoren gratis af te halen bij Pathé, reserveren is niet mogelijk. SP-wethouder Jannie Visscher van milieu wil hiermee aandacht vragen voor de gevolgen van de klimaatverandering en zo veel mogelijk mensen motiveren duurzame keuzes te maken.


"Deze indrukwekkende film kan mensen nóg bewuster maken van onze keuzes en de gevolgen voor het klimaat."

Op 22 september vond in Pathé Groningen de wereldwijde première van deze nieuwe klimaat-film plaats, tegelijkertijd met 700 andere bioscopen over de hele wereld. Deze indrukwekkende film kan mensen nóg bewuster maken van onze keuzes en de gevolgen voor het klimaat.

Kaarten gratis afhalen, niet reserveren

De kaarten zijn gratis af te halen bij de kassa van Pathé, dagelijks open van 11.30 tot 22.00 uur. Reserveren is niet mogelijk en hier geldt wie het eerst komt, het eerst maalt. Na elke voorstelling is in Pathé gelegenheid om na te praten met andere bezoekers en vertegenwoordigers van diverse organisaties op het gebied van duurzaamheid in de stad, onder wie het Informatiepunt Duurzaam Bouwen, Transition Town Groningen, C8 Foundation en Studenten Milieu Overleg Groningen. Ook kunnen hier tips, ideeën en ervaringen uitgewisseld worden voor de inwoners van Groningen.

Klimaattop Kopenhagen

Op 12 december vertrekt de Nederlandse delegatie naar de klimaattop in Kopenhagen met minister-president Balkenende en milieuminister Cramer. Het Groningse stadsbestuur steunt deze delegatie door in Groningen aandacht te vragen voor de klimaatverandering en door zo veel mogelijk mensen aan te zetten tot het maken van duurzame keuzes met het programma ‘duurzaamste stad van Nederland en energieneutraal in 2025’.

Agenda

U bent hier