h

Schapenscheerfeest in het Noorderplantsoen

5 juni 2010

Schapenscheerfeest in het Noorderplantsoen

De 400 schapen die momenteel in de stad de taluds en bermen kort houden worden op zaterdag 5 juni geschoren. Dat gebeurt in het Noorderplantsoen, op het hondenspeelveld aan de Oranjesingel. Wethouder Jannie Visscher van Stadsbeheer opent het schapenscheerfeest om 10.00 uur door één van de schapen te scheren.

Alle schapen worden die dag geschoren met de scheermachine. Ook is te zien hoe dat vroeger met de schaar werd gedaan. Ambachtelijke bedrijven demonstreren hoe de schapenwol verwerkt wordt en wat er allemaal van wordt gemaakt. Bezoekers kunnen gratis wol mee naar huis nemen. Kinderen kunnen zich vermaken aan de thema-speeltafel. Speciaal voor hen is er wol om op te eten (suikerspin).

De gemeente Groningen zet schapen in bij het kort houden van de bermen en andere ecologisch beheerde groengebieden in de stad. Van april tot en met september graast de Stadskudde in de stad. Dit past in het streven van Groningen om de duurzaamste stad te worden.

De schapenscheerdag is op zaterdag 5 juni van 09.00 uur tot 16.00 uur in het Noorderplantsoen, op het veld aan de Oranjesingel.

U bent hier