h

Opbrengst WK-pool onder raadsleden en B en W voor Jeugdsportfonds

12 augustus 2010

Opbrengst WK-pool onder raadsleden en B en W voor Jeugdsportfonds

De raadsleden Rosita van Gijlswijk (SP) en Rebecca Krüders (Student en Stad) hebben woensdag 10 augustus een cheque van 450 euro aan het Jeugdsportfonds Groningen overhandigd. Dit is de opbrengst van een WK-pool die raadsleden en de burgemeester en wethouders hielden tijdens het WK-voetbal.


Foto (vlnr): Rosita van Gijlswijk, initiatiefneemster van de WK-pool, Albertine Hadders van het Jeugdsportfonds, en winnaar Rebecca Krüders

Albertine Hadders, voorzitter van het bestuur van het Jeugd-sportfonds, nam de cheque in ontvangst. In de raad van woensdag 23 juni diende de SP-fractie een motie in om een pool te houden waarvan de opbrengst ten goede zou komen aan het Jeugdsportfonds. De motie werd met algemene stemmen aangenomen. Deelnemers moesten voorspellen welke landen de WK-finale zouden spelen, de uitslag en de minuut waarin de eerste goal zou worden gescoord. De inleg bedroeg tien euro. Alle raads- en collegeleden deden mee.

Het Jeugdsportfonds Groningen biedt kinderen van financieel niet draagkrachtige ouder(s)/verzorger(s) een kans om te gaan sporten. Omdat het fonds voor hen een lidmaatschap of sportartikelen betaalt, kunnen deze kinderen lid worden van een sportclub. Met de bijdrage willen raads- en collegeleden nog meer kinderen de gelegenheid bieden te sporten.

De pool van de gemeentebestuurders werd gewonnen door Rebecca Krüders raadslid voor Student en Stad. Met een voorspelde finale Spanje – Nederland en een 2-0 overwinning voor Spanje kwam zij het dichtst bij de daadwerkelijke einduitslag: 1-0 voor Spanje.

U bent hier