h

Ruimte voor feest èn voor rust

12 november 2010

Ruimte voor feest èn voor rust

In de commissie Beheer en Verkeer werd afgelopen woensdag gesproken over het vergunningenbeleid “Feesten in Balans II”. De SP vindt dat er een goed evenwicht is gevonden tussen feesten en rust voor de omwonenden.

In aanloop naar deze vergadering is er veel te doen geweest over de zogenaamde 70dB-norm. Daar lijken veel misverstanden over te bestaan. Deze norm wordt alleen ingesteld voor evenementen buiten de binnenstad, om ervoor te zorgen dat bewoners in de buurt van deze feesten minder geluidsoverlast zullen ervaren. Deze norm wordt gemeten vanaf de dichtstbijzijnde gevel, wat betekent dat het op 10 meter van de boxen nog steeds 100 dB mag zijn. SP-raadslid Ria Rademaker: “Met 100 decibellen kan je nog steeds een prima concert of festival organiseren. Het geluid is dan even hard als in de meeste discotheken, maar zorgt er wel voor dat buurtbewoners er veel minder last van hebben.”

Bewoners in de binnenstad zullen minder hinder ondervinden van evenementen op de Grote Markt en Vismarkt, omdat er daar minder evenementen met hard geluid zullen plaatsvinden en omdat de eindtijden van zondag- tot en met woensdagavond zullen worden vervroegd naar 23.00 uur.

Daarnaast gaat de gemeente actief aan de slag met het geven van informatie over evenementen in de stad; zowel voor de mensen die willen weten waar wat te beleven is, maar ook om omwonenden te informeren over activiteiten.

U bent hier