h

Stevige discussie op ledenvergadering

17 november 2010

Stevige discussie op ledenvergadering

Na een stevige discussie over de koers van de afdeling kozen de Groningse SP'ers op de algemene ledenvergadering van 16 november eensgezind een nieuw afdelingsbestuur. Het slotwoord op de avond was voor Lian Veenstra, lijsttrekker bij de Statenvekiezingen van maart 2011.

Afdelingsvoorzitter Sandra Beckerman leidde de discussie in met de stelling dat de afdeling zich van een rebel ontwikkeld heeft tot ideale schoonzoon en daardoor aan zichtbaarheid en herkenbaarheid ingeboet heeft. Vervolgens ging het geanimeerd over allerlei aspecten van de partijorganisatie en over tal plaatselijke en landelijke thema's. Conclusies dat we het werken in de wijken beter moeten organiseren en dat de raadsfractie scherper duidelijk moet maken wanneer ze niet eens is met het college van B en W, werden breed gedeeld. De discussie leverde al met al heel wat stof op voor het nieuwe bestuur om mee aan de slag te gaan.

In het nieuw gekozen bestuur zitten naast tien 'oude' leden ook drie nieuwe. Het voltallige bestuur bestaat uit: Sanne Bakker, Sandra Beckerman, Daan Brandenbarg, Wolter Buikema, Herbert Drenth, Cristine van Dijk, Jimmy Dijk, Eelco Eikenaar, Gijsberth Houtbeckers, Hubert Nauta, Gregoire Ramakers, Rinus Sangers, Peter Verschuren. De vergadering koos Sandra Beckerman opnieuw als voorzitter en Jimmy Dijk opnieuw als organisatiesecretaris.

Statenlijstaanvoerder Lian Veenstra hekelde de provinciale bestuurders die de afgelopen jaren gekozen hebben woningen, werk en voorzieningen te concentreren in enkele delen van de provincie, waardoor er nu een groot probleem dreigt door leegloop in andere delen. Ze wees op de toenaderingspogingen die de PvdA ineens doet en vroeg zich af of die blijk geven van echte liefde voor de SP, of dat de PvdA heel calculerend via lijstverbindingen Eerste Kamerzetels veilig wil stellen. 'Door alle voorbeelden van verkeerd bestuur die vers in mijn geheugen liggen, klopt mijn hart nog niet heel hard voor de PvdA.' Veenstra liet weten in hele provincie campagne te gaan voeren. 'Ook in het Westerkwartier en het Hogeland, gebieden waar we vier jaar geleden onze achtste zetel verloren hebben. Die zetel wil ik nu wel binnen halen. '

Het verslag over de afgelopen periode en de plannen voor het komend jaar die op de vergadering besproken werden, zijn hier te vinden.

U bent hier