h

Schoonmakers DUO en Belastingdienst weer in actie

10 december 2010

Schoonmakers DUO en Belastingdienst weer in actie

De schoonmakers van de Dienst Uitvoering Onderwijs en de Belastingdienst hebben vanmiddag opnieuw actie gevoerd voor behoud van werk en salaris. Doordat de DUO en de Belastingdienst naar een ander gebouw verhuizen, menen zij dat de schoonmakers niet mee over hoeven en ze een nieuwe aanbesteding kunnen uitschrijven. Zo dreigen tal van schoonmaker, cateringmedewerkers en beveiligers hun baan te verliezen of voor minder loon en slechtere arbeidsvoorwaarden hetzelfde werk te moeten doen.


De schoonmakers eisten een gesprek met DUO2, dat de aanbesteding regelt, maar er was niemand die hen te woord wilde. 'De schoonmaker staan letterlijk en figuurlijk in de kou. Schandalig dat een Rijksdienst zo met zijn personeel omgaat!' aldus SP-raadslid Jimmy Dijk die bij de actie aanwezig was.

Om ook de ambtenaren van de DUO en Belastingdienst te waarschuwen, deelden de schoonmakers oliebollen en schoonmaakdoekjes uit aan de medewerkers van DUO. Een oliebol om een goed Nieuwjaar te wensen in het nieuwe gebouw en een doekje om alvast te oefenen voor wanneer er straks geen schoonmakers meer zijn en ze zelf moeten poetsen.

U bent hier