h

SP Kamerlid op avond over studentenprotest

18 februari 2011

SP Kamerlid op avond over studentenprotest

Donderdag 24 Februari organiseren ROOD, jong in de SP en Groningse studenten in huis de Beurs aan de Vismarkt een protestavond over de aankomende bezuinigingen op het hoger onderwijs. SP-kamerlid Jasper van Dijk en ROOD-voorzitter Leon Botter zullen met studenten in gesprek gaan over verdere acties tegen de bezuinigingen.

De avond wordt georganiseerd omdat er na de massale studentendemonstratie van afgelopen januari verdere acties nodig zijn. “Het kabinet heeft aangegeven niet naar de stem van studenten te willen luisteren. Dit vraagt om nog meer acties. Het Comité Gronings Ontzet gaf onlangs zelfs aan dat actievoeren geen zin meer heeft. Wij spreken nog dagelijks studenten die boos zijn en door willen gaan. Wij roepen ze allemaal op om met ons na te denken hoe we nu verder gaan.”aldus ROOD-woordvoerder Sanne Bakker.

Het kabinet wil studenten die langer doen over de studie doen beboeten met een collegegeldverhoging van 3000 euro. Bovendien bezuinigt het daarnaast nog op het budget van de universiteiten en wordt de studiefinanciering een jaar ingekort. Sanne Bakker: “Deze plannen vragen om verzet, alle studenten zijn welkom om met ons mee te denken.” De avond begint om 19:30 in Huis de Beurs aan de Vismarkt.

Website ROOD Groningen

U bent hier