h

SP wil garanties voortzetting zorg na overname Thuiszorg Groningen

17 maart 2011

SP wil garanties voortzetting zorg na overname Thuiszorg Groningen

Wat gebeurt er met de zorg die Thuiszorg Groningen levert? Daarover wil de SP-fractie duidelijkheid nu Thuiszorg Groningen is opgekocht door schoonmaakconcern Asito.

Enkele jaren geleden ging Meavita failliet, een zorgconcern waar Thuiszorg Groningen onderdeel van was. Na sterke druk vanuit de gemeenten waar Thuiszorg Groningen actief was, kon de instelling met 15 miljoen euro van de regering een doorstart maken, waardoor een einde kwam aan een periode van grote onzekerheid. De kans dat de curatoren het bedrijf alsnog zouden verkopen bij de afwikkeling van het faillissement leek klein nadat de Tweede Kamer een motie van SP'er Renske Leijten aannam die uitsprak dat de oplossing een permanente basis mocht krijgen. Nu is Thuiszorg Groningen echter toch verkocht, en wel aan een schoonmaakconcern dat zich met een dochteronderneming ook is gaan richten op de thuiszorgmarkt.

De SP heeft steeds gewezen op de nadelen van de marktwerking in de thuiszorg en vreest ook nu dat de verkoop ten koste gaat van de afnemers van de zorg en van het personeel. In Den Haag heeft de SP fractie inmiddels een spoeddebat aangevraagd. Van het Groningse college van B en W wil de plaatselijke raadsfractie weten wat de gevolgen zijn van de overname, en wat de gemeente kan doen om te garanderen dat mensen hun vertrouwde hulp blijven houden.

U bent hier