h

Uitslag Statenverkiezingen: stijgende lijn zet door

4 maart 2011

Uitslag Statenverkiezingen: stijgende lijn zet door

Bij de Statenverkiezingen van 2 maart heeft de SP het in de provincie en stad Groningen prima gedaan. We leverden in ten opzichte van de monsterscore die we in 2007 haalden, maar deden het duidelijk beter dan bij de raads- en Kamerverkiezingen van vorig jaar.

12.229 Stadjers stemden afgelopen woensdag SP. Dat is 13,8 procent van alle stemmen, waarmee de opgaande lijn doorzet: in maart 2010 scoorden we bij de raadsverkiezingen 10,5 procent. Bij de kamerverkiezingen van juni was het 11,6 procent en nu dus 13,8. In de stad deden alleen PvdA en D66 het beter. In de hele provincie hebben we 33.812 stemmen gekregen, 12,8 procent en goed voor zes zetels, eentje minder dan in 2007.

Namens de SP zijn Lian Veenstra (Zuidbroek), Kees Swagerman (Haren), Rinus Sangers (Garnwerd), Sandra Beckerman (Stad), Corné Bezuiijen (Stad) en Jan Hein Mastenbroek (Lucaswolde) in de Staten gekozen.

In vier stembureau’s in de stad werden we de grootste: die bureau’s zijn verdeeld over de Oosterparkwijk, De Hoogte, Beijum en Lewenborg. Ons beste resultaat kwam uit De Hoogte: in buurtcentrum De Borg scoorden we 30,5 procent.

Afdelingsvoorzitter (en herkozen Statenlid) Sandra Beckerman is blij met de uitslag en vooral met het enthousiasme in de campagne. ‘Zes zetels en de derde partij in provincie en in stad is heel goed. En ronduit geweldig is de ontwikkeling in allerlei plaatsen zonder afdeling. Overal rond de stad zijn nieuwe mensen actief geworden. Dat was heel goed te zien in de uitslagen: in Haren deden we het zelfs beter dan in 2007 en in Slochteren vrijwel even goed. En het biedt prima perspectieven op nieuwe afdelingen.’

U bent hier