h

SP-onderzoek: winkeliers zien niets in koopnachten

9 juni 2011

SP-onderzoek: winkeliers zien niets in koopnachten

Uit onderzoek van de SP blijkt dat ondernemers in de binnenstad van Groningen massaal tegen de geplande koopnachten zijn: nachten waarin de winkels in de binnenstad open blijven. Ruim 85 procent van de ondervraagde ondernemers gaf aan de koopnachten een slecht idee te vinden.


Foto: flickr.com (creative commons)

De Groningse SP heeft de afgelopen weken onderzoek gedaan onder ondernemers in de binnenstad. Er werd gevraagd naar hun mening over de geplande koopnachten en over het aantal koopzondagen. De uitkomsten laten niet alleen zien dat de ondernemers tegen de koopnachten zijn, ook is er veel onvrede over de koopzondagen. Eén derde van de ondernemers wil helemaal geen koopzondagen meer en veel winkeliers willen af van de ''vrije'' koopzondagen: vier keer per jaar mag een winkelier zelf een koopzondag uitkiezen. De ondernemers geven aan dat dit voor te veel onduidelijkheid zorgt voor de klanten en dat koopzondagen alleen maar nut hebben als alle winkels geopend zijn.

De raadscommissie Werk en Inkomen praat volgende week woensdag over het idee van de koopnachten. SP-raadslid Jimmy Dijk vindt dat de commissie het plan dan meteen naar de prullenbak moet sturen. ''De mening van de winkeliers is heel duidelijk en het winkelend publiek zal er niet anders over denken. Het is zonde van de tijd en het geld als de gemeente het idee verder gaat uitwerken.''

Lees hier het onderzoek

U bent hier