h

‘Groninger Museum financieel aan de ketting’

21 juli 2011

‘Groninger Museum financieel aan de ketting’

‘De gemeenteraad moet het puin ruimen dat door de directie van het Groninger Museum is veroorzaakt’. Dat zei SP raadslid Ria Rademaker gisteren in de gemeenteraad waar gesproken werd over de financiële problemen van het museum. De SP stemde, net als een meerderheid van de raad, met grote tegenzin in met de lening omdat sluiting anders dreigde.

Rademaker: “De SP heeft uiteindelijk met het voorstel ingestemd, omdat het niet anders kon. Er is geen enkele andere oplossing om een eventuele sluiting van het museum te voorkomen en de SP wil daar niet verantwoordelijk voor zijn. Het verscherpte toezicht vanuit de gemeente op de financiën, vindt de SP een logische en hoognodige stap. Het Groninger Museum moet financieel aan de ketting.”

De SP wees directeur van Kees van Twist op zijn verantwoordelijkheid: “Hij heeft welbewust financiële risico’s heeft genomen, waarmee hij de toekomst van het Groninger Museum ernstig in gevaar heeft gebracht. Daar waar bestuurders falen, zouden zij hun verantwoordelijkheid moeten nemen voor hun wanbeleid en opstappen. Wij kunnen dit als raad niet afdwingen maar zouden dit wel een goed gebaar vinden.”

U bent hier