h

SP trakteert op tomatenijsjes bij gesprekken over kabinetsbeleid

9 augustus 2011

SP trakteert op tomatenijsjes bij gesprekken over kabinetsbeleid

Groningse SP'ers staan de komende vier zaterdagen met een ijskar met tomatenijs bij wijkwinkelcentra om met voorbijgangers in gesprek te gaan over het kabinetsbeleid. De ijsjescampagne is bedoeld als aftrap van een hete herfst vol verzet tegen de afbraakplannen van de regering.

Afdelingsvoorzitter Sandra Beckerman: 'De komende maanden bepalen de nabije toekomst van Nederland. Over veel bezuinigingsplannen valt in het najaar de beslissing. Wordt het sociale kaalslag of een meer menselijk beleid? Daar gaat het om. Wij zetten ons met alle kracht in om de pleidooien voor een solidaire aanpak heel luid te laten klinken. Breed maatschappelijk protest is het enige dat de kille politiek van VVD, CDA en PVV een halt kan toeroepen.'

De SP-ijskar is te vinden in de winkelcentra Vinkhuizen (13 augustus), Beijum-West (20 augustus), Lewenborg (27 augustus) en Helpman (3 september), steeds van 11 tot 15 uur. Als voorbereiding op de actiedagen wordt in de betreffende wijken een opvallende folder verspreid waarin de kabinetsvoorstellen op een rij gezet zijn en gevraagd wordt wat de lezer ervan vindt. Wie het antwoordformulier in de folder inlevert, krijgt een hoorntje met tomatenijs dat speciaal voor deze campagne is gemaakt door de Groningse ijsmaker Winters.

Beckerman: 'We willen duidelijk maken hoe schadelijk te kabinetsplannen zijn en daarover met de mensen in gesprek gaan. De ijsjes zetten we in om aan te sluiten bij de vakantiestemming waarin veel mensen verkeren.

De mening over de plannen van het kabinet kan hier online gegeven worden.
De folder 'VVD, CDA en gedoogpartner PVV aan de macht: de rijken rijker, de armen armer en Nederland kapotbezuinigd' is hier te lezen.

U bent hier