h

SP zet vraagtekens bij megasportzaak Sontplein

27 september 2011

SP zet vraagtekens bij megasportzaak Sontplein

De SP-fractie heeft schriftelijke vragen gesteld over het voornemen om de megasportzaak Telstar een vergunning te verlenen aan het Sontplein. De SP denkt dat dit mogelijk ten koste zal gaan van binnenstadondernemers, die zouden te veel concurrentie kunnen ervaren. Daarnaast zou er eerst een visie Sontpleingebied in de gemeenteraad besproken worden voordat er vergunningen zouden worden verleend.

De komst van een megasportzaak of een factory-outletcenter ligt gevoelig bij de SP-fractie, zeker wanneer deze megasportzaak ook gewoon modekleding verkoopt. “Wij hadden graag eerst de uitwerkingsvisie op het Sontpleingebied gekregen voordat er sprake zou zijn van het verlenen een vergunning voor een megasportzaak” aldus SP-raadslid Jimmy Dijk.

De SP-fractie kan zich voorstellen dat de vestiging van een megasportzaak aan het Sontplein kan zorgen voor concurrentie voor de binnenstadwinkeliers en kan zorgen voor minder diversiteit van winkelaanbod in de binnenstad. De Groninger City Club (GCC) geeft ook aan, dat dit een grote bedreiging kan vormen voor winkels in de binnenstad en dat een dergelijke vorm van detailhandel niet op deze plek past. De SP wil opheldering van het college van Burgemeester en Wethouders.

U bent hier