h

CDA en SP: laat verloskundigen bij spoed de busbaan gebruiken

2 oktober 2011

CDA en SP: laat verloskundigen bij spoed de busbaan gebruiken

De raadsfracties van CDA Groningen en SP willen dat verloskundigen toestemming krijgen om bij spoedgevallen de busbanen in de stad te mogen gebruiken. Samen hebben de fracties de kwestie aangekaart bij het Groningse college van B en W nadat verloskundigen aan de bel trokken over de slechte bereikbaarheid van het UMCG.

De raadsleden Anne Kuik (CDA) en Ria Rademaker (SP) wijzen in hun brief aan het college op ervaringen in Enschede: 'Daar is onlangs een proef uitgevoerd, waarbij de verloskundigen bij spoed en onder bepaalde voorwaarden, zoals een speciale dienstauto, gebruik mochten maken van de busbaan. De uitkomsten zijn positief: de verloskundigen kunnen sneller de noodzakelijke hulp bieden en de buschauffeurs en ook de mensen van de politie staan achter het vervolgen van het project.'

Het Groningse gemeentebestuur heeft eerder laten weten geen heil te zien in de ontheffing, omdat andere beroepsgroepen er dan wellicht ook eentje willen, en de busbaan daardoor zijn functie verliest. Kuik en Rademaker nemen geen genoegen met dit argument. 'Het college geeft er geen enkele onderbouwing bij'. De raadsleden willen dat er ook in Groningen een proef komt om verloskundigen in spoedgevallen op de busbaan toe te laten.

U bent hier