h

Vragen SP over grondspeculaties met voorkennis

17 februari 2012

Vragen SP over grondspeculaties met voorkennis

Vanochtend berichtte het Dagblad van het Noorden over mogelijke grondspeculaties met voorkennis. De voormalig directeur van het gemeentelijk grondbedrijf Rein van Steeg zegt in het Dagblad dat de gemeente bevriende ontwikkelaars tipte over voorgenomen wijzigingen in bestemmingsplannen. Deze tips zouden bouwbedrijven in staat stellen grond te kopen waarmee goed geld verdiend kon worden. De SP heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders.

 flickr.com creative commons
Meerstad (bron: flickr.com creative commons)

'Ontwikkelaars kregen wel eens een hint' zo zegt van Steeg en 'om moverende redenen werd dit discreet gedaan.' Van Steeg spreekt hierbij over grondaankopen in Eelderwolde maar er doen ook dergelijke verhalen over Meerstad de ronde. Volgens Van Steeg waren het vooral Amstelland en Heijmans die op deze manier zaken deden met de gemeente.

Eelco EikenaarEerder dit jaar heeft de SP-fractie in de commissie Ruimte en Wonen bij de behandeling van Meerstad vragen gesteld over grondspeculaties met voorkennis, ook toen naar aanleiding van een artikel in het Dagblad van het Noorden. Eelco Eikenaar, fractievoorzitter in de gemeenteraad: ‘Toen stelde de wethouder 'dat het oude koeien' betroffen. De wethouder vond het toen niet nodig om de berichten over mogelijke grondspeculaties verder te onderzoeken. Ik vraag mij af of de uitspraken van de heer van Steeg voor het college geen aanleiding zouden moeten zijn om de verhalen over grondspeculaties wel nader te onderzoeken.’

U bent hier