h

Kandidaten bestuur bekend

13 juni 2012

Kandidaten bestuur bekend

Dinsdag 26 juni zullen de leden van de afdeling Groningen een nieuw afdelingsbestuur kiezen. Ook zal op deze ledenvergadering het jaarverslag en een nieuw jaarplan worden vastgesteld. Vervolgens zal er met SP-kamerlid, en oud afdelingsvoorzitter van de SP Groningen, Manja Smits gesproken worden over de aanstaande campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen. Hieronder vindt u de door het bestuur voorgedragen kandidaten en het jaarverslag en jaarplan. Bent u ook lid en wilt u meepraten over de SP Groningen en de campagne? Kom dinsdag 26 juni vanaf 19:30 uur langs op ons pand aan de Nieuwe Boteringestraat 74.


Daan Brandenbarg (kandidaat voorzitter)

Daan Brandenbarg is 27 jaar en student bewegingswetenschappen. Daarnaast werkt hij voor comité Zorg Geen Markt, dat acties met zorgwerkers organiseert om de marktwerking in de zorg een halt toe te roepen. Daan heeft 3 jaar in het landelijk bestuur van onze jongerenorganisatie ROOD gezeten en veel acties en campagnes met jongeren opgezet. Als voorzitter van het afdelingsbestuur wil hij ervoor zorgen dat iedereen in de afdeling zijn steentje kan bijdragen, in en vooral buiten de gemeenteraad. Een sterke SP is noodzakelijk voor een beter en menselijker Nederland, iedereen die daaraan mee wil werken vindt de SP Groningen aan zijn of haar zijde.

Gijsbert Houtbeckers (kandidaat organisatiesecretaris)

Gijsbert, 30, werkt bij een klein bedrijf dat de promotie en distributie van culturele instellingen in de drie noordelijke provincies verzorgd. In het bestuur heeft hij zich de afgelopen jaren in het afdelingsbestuur bezig gehouden met de pandvrijwilligers, het verspreiden van de ZO-kranten en andere organisatorische zaken. Komende jaren wil Gijs graag de taak van organisatiesecretaris op zich nemen om de afdeling organisatorisch verder te versterken zodat we er niet alleen tijdens de campagne maar ook daarna goed voor blijven staan.

Kim Anderson

Kim Anderson is 25 jaar en studeert Sociaal maatschappelijke dienstverlening. Sinds begin 2011 is Kim actief bij de SP in Groningen. Ze is medewerker op het SP-pand en betrokken bij werkgroepen zoals de hulpdienst en de kadergroep die politieke activiteiten voor de afdeling organiseert. Doordat ze deel uitmaakt van deze werkgroepen voelt het voor haar als een natuurlijke stap om zich kandidaat te stellen voor het bestuur. In het bestuur wil Kim de hulpdienst nog meer politiek betrekken zodat de problemen in onze samenleving duidelijker worden en de cliënten van de hulpdienst goed geholpen kunnen worden. Met deze taken zou zij haar passie voor maatschappelijk werk en politiek kunnen combineren en werken naar een socialere samenleving.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is 21 jaar en studeert aan de pabo. Daarnaast is ze actief als scoutingleidster en binnen haar woonvereniging, het RKZ. Ze is ruim drie jaar actief bij ROOD Groningen en is daar contactpersoon geweest. In die functie heeft ze ook in het afdelingsbestuur gezeten. Na een periode minder actief te zijn geweest voor de SP kan en wil ze zich nu weer helemaal inzetten voor de partij. Via ROOD, maar vooral ook in het bestuur. Als algemeen bestuurslid hoopt Sanne bij te kunnen dragen aan een sterkere afdeling en een socialere stad. Of dat nu het uitzetten van ZO kranten betekent, of het organiseren van een thema avond: ze wil het graag aanpakken en zorgen dat het goed gebeurt. SP Groningen is een actieve en strijdbare groep mensen. Sanne hoopt deze folderaars, hulpdienstmedewerkers, actievoerders en ROOD leden vanuit het bestuur te kunnen helpen om dat zo te houden.

Sandra Beckerman

Sandra Beckerman is 29 jaar en is archeoloog van beroep. Ze is bezig met een promotieonderzoek waarbij ze als onderdeel van een team wetenschappers probeert te achterhalen hoe één van de eerste boerengemeenschappen in ons land leefden. Ook zit ze namens de SP in provinciale staten waar ze zich bezig houdt met onder andere goed en betaalbaar OV voor de hele provincie. Door de strijdbaarheid van de SP besloot ze lid te worden en dat is ook wat haar aantrekt in de afdeling. De SP laat zowel in de raad, het college als op straat elke dag zien dat Groningen, Nederland en de wereld socialer kan en moet. Niet door erover te praten maar door te doen! In het bestuur wil ze proberen hieraan bij te dragen.

Chris Broersma

Chris is 27 jaar oud en student maatschappelijke zorg. Afgelopen anderhalf jaar was hij contactpersoon van ROOD Groningen. Chris wil zich in het bestuur inzetten voor een nog slagvaardigere Socialistische Partij in Groningen. Groningen is een grote afdeling met veel actieve leden die zich inzetten voor bijvoorbeeld de Hulpdienst, bestuur of het bezorgen van de Tribune. Vanuit het bestuur wil Chris al deze groepen in de afdeling nog meer met elkaar verbinden. Daarmee wordt de afdeling nog effectiever in het bestrijden van onrecht in onze mooie stad. Oftewel met z'n allen voor een socialer Grunn!

Jaap Dijk

Jaap Dijk, 32, wil graag penningmeester worden van afdeling SP Groningen. Jaap is geboren in de provincie Groningen en woont nu al lange tijd in de stad Groningen. Hij heeft Commerciële Economie aan de Hanzehogeschool gestudeerd en Politicologie aan de UVA in Amsterdam. Op dit moment is Jaap werkzaam als Tweede Kamerfractiemedewerker Ontwikkelingssamenwerking (inval) in Den Haag. Ondanks dat Jaap nog niet eerder penningmeesterwerkzaamheden heeft verricht, heeft hij wel affiniteit met cijfers. Hij verheugt zich erop om zich op in te gaan zetten voor de SP Groningen.

Jimmy Dijk

Jimmy Dijk is een 26 jarige Sociologie student. Hij was vorige jaren organisatiesecretaris, waarbij hij zich bezig heeft gehouden met het organiseren van campagnes, acties en buurtonderzoeken. Als bestuurslid wil hij zich blijven inzetten voor acties die vanuit de afdeling gevoerd moeten worden.

Mechteld van Duin

Mechteld van Duin is 21 jaar oud en studeert rechten in Groningen. Ze is actief ROOD-lid en werkt als vrijwilligster bij de Hulpdienst. Ze vindt het belangrijk om haar steentje bij te dragen om Nederland socialer en rechtvaardiger te maken. Dat begint volgens haar in je eigen omgeving. Als bestuurslid zet ze zich graag in om misstanden aan te kaarten bij de Afdeling Groningen die onder andere door haar activiteiten bij ROOD en de Hulpdienst aan het licht komen. Daarnaast wil ze het contact tussen de verschillende groepen binnen de Afdeling versterken.

Eelco Eikenaar

Eelco Eikenaar is 33 en is sinds 2002 lid van de SP. Hij is voorzitter van de SP-fractie in de gemeenteraad. Eikenaar was eerder actief voor ROOD, jong en de SP en zit al jaren in het afdelingsbestuur. Hij zorgt ervoor dat de contacten tussen bestuur en fractie goed verlopen.

Eduard van Scheltinga

Eduard van Scheltinga is 21 jaar oud en student filosofie in Groningen. Sinds enige tijd is Eduard actief bij ROOD Groningen. Het afgelopen jaar ondersteunde hij Chris in zijn taken als contactpersoon van ROOD. Nu Chris vertrekt, neemt Eduard het stokje over. Het is belangrijk om een goede vertegenwoordiging van ROOD in het afdelingsbestuur te hebben om acties met het bestuur af te stemmen en succesvol actie met de fractie te voeren. Daarom stelt Eduard zich als contactpersoon van ROOD kandidaat voor het SP-afdelingsbestuur. Het afgelopen jaar heeft ROOD veel gedaan. De groep heeft bijvoorbeeld met skaters een actie voor verlichte skateparkjes opgezet. Daarnaast beeldde ROOD uit wat de Kunduzcoalitie doet: een Limbodans onder de 3% waarbij mensen hard gaan vallen. Eduard staat te popelen om het afdelingsbestuur te versterken. Zo wil hij de campagne ingaan om met ROOD en de SP Roemer-1 waar te maken.

Aldo Schelvis

Aldo is 22 jaar en begint in september aan zijn master geschiedenis aan de RuG. Al sinds zijn vijftiende is hij actief voor ROOD en de SP en heeft daarmee vrijwel alle acties en campagnes van de afgelopen jaren meegemaakt. Deze ervaring wil hij inzetten in het komende bestuur door mee te helpen nieuwe acties te bedenken en op te zetten. Een actief bestuur is echter maar een deel van een goede afdeling. Als kartrekker hoopt Aldo zoveel mogelijk oude en nieuwe leden te motiveren om met hernieuwde moed deel te nemen aan de komende acties en zich in te zetten voor de partij. Met een van de belangrijkste verkiezingscampagnes van de afgelopen jaren in het vooruitzicht geldt dit volgens Aldo des te meer en hij hoopt dat zijn enthousiasme en ervaring kan bijdragen aan een beslissend jaar.

Peter Verschuren

Peter Verschuren is een oudgediende van de afdeling; hij is ruim 35 jaar actief en was onder andere 22 jaar raadslid en vier jaar wethouder. Hij stelt zich kandidaat als bestuurslid omdat hij denkt met zijn ervaring een zinvolle bijdrage aan het bestuur te kunnen leveren.

U bent hier