h

SP-wethouder Jannie Visscher tegen uitbreiding koopzondagen

10 juni 2012

SP-wethouder Jannie Visscher tegen uitbreiding koopzondagen

Wethouder Jannie Visscher heeft zich in het college van burgemeester en wethouders uitgesproken tegen de uitbreiding van het aantal koopzondagen in Groningen. Het stadsbestuur wil door middel van een toeristische bepaling het aantal koopzondagen in de binnenstad uitbreiden van 12 naar 16 per jaar. Volgens SP-Wethouder is dit alleen maar in het nadeel voor kleine ondernemers in de binnenstad.

De discussie over het aantal koopzondagen in Groningen speelt al langere tijd. Eerder heeft de SP-fractie aan binnenstadondernemers gevraagd naar hun mening over het aantal koopzondagen. Uit dit onderzoek kwam naar voren dan een grote meerderheid 12 koopzondagen of minder willen (32,9% wil geen koopzondagen en 43,7% wil 12 vaste koopzondagen).

De meeste (kleine) ondernemers lukt het niet om zeven dagen per week open te zijn en zij vindern dat ook te veel. Daarnaast zeggen zij dat het verruimen van de openingstijden niet zorgt voor meer omzet maar vooral voor een spreiding van het winkelgedrag van klanten. “Veel kleine ondernemers geven aan dat wanneer zij niet open gaan op zondag, hun omzet in de kassa van de grote winkelketens verdwijnt, extra koopzondagen zorgt dus voor oneerlijke concurrentie in het nadeel van kleine ondernemers” aldus SP-Wethouder Jannie Visscher.

Dinsdag 12 juni wordt de uitbreiding van het aantal koopzondagen besproken in de raadscommissie Werk en Inkomen.

U bent hier