h

Thema-avond Welzijn: ‘Naar de mensen toe om de buurten sociaal op te bouwen’

3 november 2012

Thema-avond Welzijn: ‘Naar de mensen toe om de buurten sociaal op te bouwen’

Afgelopen vrijdag spraken SP wethouder Jannie Visscher samen met SP leden drie bevlogen welzijnswerkers. Coördinator van het Centrum voor Jeugd en Gezin te Beijum Evalien Verschuren en buurtmaatschappelijkwerker Glimina Chakor gingen met Visscher in gesprek over hun buurtgerichte aanpak. Beide vrouwen wonnen onlangs respectievelijk de jury- en publieksprijs Sociaal Werker van het Jaar. Wim Koks, directeur van Stichting Huis, gaf zijn visie op het welzijnswerk in de stad.

Thema-avond 02-11-2012

Voor de pauze werd onder leiding van wethouder Visscher gesproken over de dagelijkse praktijk van het welzijnswerk. Beide Sociaal Werkers van het Jaar houden er een directe aanpak op na: Glimina Chakor wacht niet af maar zoekt de mensen op. Ze sluit zich aan bij bijv. bestaande vrouwengroepen en bouwde zo een heel breed netwerk op. In haar werk beperkt ze zich niet tot haar eigen vakgebied maar kijkt naar de totale situatie van mensen en schakelt zonodig heel makkelijk andere hulpverleners in.

Evalien Verschuren: ‘Kleinschalig, in de buurt en door eigen initiatief van mensen aan te moedigen laat je mensen zien hoe ze hun leven op kunnen bouwen.’

Wim Koks sprak zich ook uit voor kleinschalige welzijnsorganisaties. 'Brede welzijnsorganisaties, georganiseerd op stadsdeelniveau, waarvan de buurtbewoners lid zijn en de organisatie besturen maken doelgericht welzijnswerk veel beter mogelijk’, aldus Wim Koks.

Joost Omen, wiens tweede dichtbundel binnenkort verschijnt, verzorgde een intermezzo tussen de gesprekken met de voordracht van een aantal van zijn gedichten.

Thema-avond

U bent hier