h

ROOD Groningen opent Meldpunt Noorderpoort

9 april 2013

ROOD Groningen opent Meldpunt Noorderpoort

ROOD, Jong in de SP heeft dinsdag 9 april het meldpunt Noorderpoort geopend. Met dit meldpunt willen de jongeren inzichtelijk maken tegen welke problemen studenten van het MBO aanlopen en hoe er met hun klachten wordt omgegaan. ROOD-woordvoerder Martijn Poot: “Het MBO verdient beter. Dat betekent onder andere dat roosters op tijd bekend zijn, opdrachten en lesstof worden uitgelegd en leerlingen met respect worden behandeld. Zulk soort basiszaken zijn op dit moment nog te vaak niet in orde.”

Tijdens de opening van het meldpunt stond het Noorderpoort niet toe dat ROOD studenten benaderde. “Het is belachelijk dat het Noorderpoort niet toestaat dat ROOD praat met leerlingen. Pas als je in gesprek gaat met studenten hoor je wat er echt speelt. Kennelijk wil het Noorderpoort niet hebben dat studenten vertellen wat ze van hun school vinden,” aldus Poot.

Op de locatie Diamantlaan hebben studenten samen met ROOD al succesvol actie gevoerd. Door zich te verenigen heeft de schoolleiding daar eindelijk naar hen geluisterd en is verbetering toegezegd. “Het kan niet dat studenten geen gehoor bij de directie vinden wanneer zij klachten hebben over het onderwijs. Als het moet, zullen we samen met hen afdwingen dat er voortaan wel naar hen geluisterd wordt.”

“Ik hoop dat veel studenten van het Noorderpoort hier hun verhaal willen vertellen. Daarnaast blijft ROOD ook zelf naar de studenten toe gaan om verhaal te halen.” Studenten van het Noorderpoort kunnen bij het meldpunt terecht op groningen.sp.nl/meldpuntnoorderpoort.

U bent hier