h

ROOD verhuurt mini-studentenkamer

19 oktober 2013

ROOD verhuurt mini-studentenkamer

Vrijdagochtend 18 oktober verhuurde ROOD, jong in de SP op het Academieplein een piepkleine studentenkamer aan jongeren. Hiermee wilden ze laten zien wat huisjesmelkers op grote schaal doen: slechte kamers verhuren tegen veel te hoge huurprijzen.

“Huisbazen hebben een sterke machtspositie op de kamermarkt verworven. Daardoor hebben ze vrij spel om studenten slecht onderhouden kamers te verhuren tegen te hoge prijzen. Deze wanpraktijken moeten stoppen”, aldus ROOD-woordvoerder Mechteld van Duin.

In Nederland is er een tekort van 30.000 studentenkamers. Van Duin: “Huisjesmelkers zijn het gevolg van een dieperliggend probleem, namelijk de woningnood. Pas als de woningnood wordt aangepakt kunnen we de macht van huisbazen ondermijnen en ervoor zorgen dat iedereen een goede en betaalbare woning heeft.” De ROOD-jongeren vinden dat deze taak bij woningcorporaties en de gemeente ligt. “Er staat 132.000 m2 kantoorruimte leeg in Groningen. Laten we dat ombouwen tot jongerenwoningen, dan is de woningnood in één klap opgelost.”

ROOD trapte in augustus de ‘Huisjesmelker van het jaar’- verkiezing af. Jongeren kunnen hun huisbaas nomineren voor de oneervolle eerste plaats. Rond december wordt de winnaar van de verkiezing bekend gemaakt. Tot die tijd kunnen jongeren hun huisbaas nomineren via "www.huisjesmelkervanhetjaar.nl"

Reactie toevoegen

U bent hier