h

Fractievoorzitter Jimmy Dijk: Solidariteit blijft overeind

16 november 2013

Fractievoorzitter Jimmy Dijk: Solidariteit blijft overeind

In het begrotingsdebat van afgelopen woensdag betoogde SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk dat ondanks de crisis de solidariteit in Groningen overeind blijft.

Het armoedebeleid dat in stand wordt gehouden, de afvalstoffenheffing die verlaagd wordt en het goede beleid van de STIP (Steun- en informatiepunten) en CJG's (Centra voor Jeugd en Gezin) in wijken dat wordt voortgezet, tonen dat aan.

Volgens de fractie van de SP is het juist in tijden van crisis nodig om dergelijke voorbeelden van solidariteit in de stad te behouden. Dijk:

Omdat het graaien aan de top doorgaat en de inkomensverschillen toenemen, is een stevig armoedebeleid pure noodzaak

De SP liet weten dat een generieke korting op alle gesubsidieerde instellingen haar zwaar op de maag ligt. Volgens de SP blijft hiermee de basis wel op orde en worden de meest kwetsbare mensen ontzien. Als blijk van solidariteit diende de SP moties in om zowel de raadsvergoedingen als de wethouderssalarissen met 10 procent te korten. Helaas kreeg de SP van geen enkele andere fractie steun hiervoor.

Daarnaast diende de SP, gezamenlijk met onder andere de ChristenUnie, een motie in om ervoor te zorgen dat er een sporthal in de Wijert komt. Deze werd door de volledige raad aangenomen.

Solidariteit is eveneens de titel van het verkiezingsprogramma van de SP voor de verkiezingen aankomende maart. Het conceptprogramma kunt u hier alvast vinden. Jimmy Dijk is de beoogde lijsttrekker.

Reactie toevoegen

U bent hier