h

Kamerlid Renske Leijten bezoekt Oosterparkwijk

11 november 2013

Kamerlid Renske Leijten bezoekt Oosterparkwijk

Vrijdag 8 november was Renske Leijten, Tweede Kamerlid voor de SP, op bezoek in Groningen. Samen met wethouder Jannie Visscher bezocht ze voorzieningen in de Oosterparkwijk die mede door het beleid van de SP-wethouder tot stand zijn gekomen.

 

Leijten was in Groningen in het kader van de 'WMO-tour' die de SP organiseert door het land. Renske Leijten bezoekt hierbij bijzondere initiatieven van SP-wethouders op gebied van zorg en welzijn.

Het bezoek aan de Oosterpark begon in het recent vernieuwde Grand Café van het Treslinghuis, gevolgd door een bezoek aan het Centrum voor Jeugd en Gezin. Daarna spraken Leijten en Visscher met actieve vrijwilligers van het Stip.

"De samenwerking tussen vrijwilligers en professionele welzijnswerkers maakt dat de Stips uniek zijn en zijn verworden zijn tot Gronings exportproduct." Aldus SP-Kamerlid Renske Leijten.

Na een wandeling door de wijk werd een bezoek gebracht aan 'Grijs Genoegen' van het Leger des Heils, waar een kledingkringloopwinkel gecombineerd wordt met buurt- en wijkactiviteiten voor bewoners. Daarna werd gesproken met ondernemers van BOOM die initiatieven tussen en met bewoners en ondernemers proberen te organiseren.

Reactie toevoegen

U bent hier