h

SP-fractie stelt vragen voor bewoners Schots & Scheef

6 november 2013

SP-fractie stelt vragen voor bewoners Schots & Scheef

De SP heeft samen met GroenLinks, de ChristenUnie en de PvdA vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders over de de huishoudelijke zorg van bewoners van het Schots & Scheef project.

In dit unieke project bewonen zeventien rolstoelgebonden mensen speciaal aangepaste woningen en krijgen hier 24-uurs verzorging. Voor deze woningen en zorg hebben ze meer dan twintig jaar zelf moeten knokken. Op eigen kracht hebben ze de appartementen voor elkaar gekregen.

De 24-uurs verzorging wordt verleend door de aanbieder Zorg Comfort. Echter, deze mensen hebben ook huishoudelijke verzorging nodig en dat gaat via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de gemeente.

De bewoners zouden ook graag de huishoudelijke verzorging afnemen bij Thuiszorg Comfort om alles bij één organisatie te houden. Maar dat kan niet omdat Thuiszorg Comfort geen contract hiervoor heeft bij de gemeente Groningen.

De SP vindt dat mensen zorg moeten kunnen krijgen van de organisatie van hun voorkeur en dat dergelijke schotjesbelemmeringen dit niet onmogelijk mag maken.

Vandaar dat de SP fractie samen met GroenLinks, ChristenUnie en PvdA het College vragen een oplossing te bieden voor dit knelpunt.

Reactie toevoegen

U bent hier