h

Rijksgeld blijft beschikbaar voor armoedebestrijding

21 februari 2014

Rijksgeld blijft beschikbaar voor armoedebestrijding

In november besloot de Groningse gemeenteraad om de extra rijksgelden voor armoedebestrijding voor dat doel beschikbaar te houden. Het college van B en W stelde de raad afgelopen woensdag echter voor om slechts 6 ton van de 1,8 miljoen euro dit jaar in te zetten. Samen met andere partijen stak de SP-fractie daar een stokje voor.

“Het voorstel van het college om een groot deel van de middelen niet in te zetten is onbegrijpelijk. 1 op de 5 kinderen in Groningen groeien in armoede op, meer mensen doen een beroep op inkomensondersteunende voorzieningen zoals de langdurigheidstoeslag en de online Stadjerspas lijkt een succes te worden. De kans is dus groot dat het budget daarvoor niet toereikend is. Kortom: alle reden om het geld voor armoedebestrijding in te zetten”

aldus SP-raadslid Rosita van Gijlswijk. Het besluit van de raad om het rijksgeld te reserveren voor armoedebestrijding betekent echter niet dat het snel wordt uitgegeven. Rosita van Gijlswijk:

“Collegepartijen VVD en D66 geven het geld liever aan andere zaken uit. De discussie over hoe het geld dit jaar ingezet gaat worden, zal om die reden pas na de verkiezingen gevoerd worden. Wie net zoals de SP kiest voor solidariteit, en wil dat de gemeentelijke inkomensvoorzieningen voor mensen met een laag inkomen overeind blijven, doet er verstandig aan op 19 maart SP te stemmen”.

Reacties

Het is van het grootste belang de gemeentes in de gaten te houden met hun op pot beleid.
Er is een brief op mijn facebook hoe en aan wie dat geld toe komt.
We worden volledig gecepereerd door rijk en gemeente
Zie facebook
irene broekaart

Vecht voor je RECHT

Reactie toevoegen

U bent hier