h

ROOD bedankt wethouder met gouden sloopkogel

6 februari 2014

ROOD bedankt wethouder met gouden sloopkogel

Woensdag 5 februari overhandigde ROOD Groningen een gouden sloopkogel aan wethouder Roeland van der Schaaf om hem te bedanken. Vorige week maakte hij bekend dat het stadsbestuur regels op gaat stellen tegen malafide kamerbemiddelingsbureaus.

ROOD-lid en kandidaat raadslid Mechteld van Duin:

“Kamerbemiddelaars maken misbruik van de woningnood door woningzoekende jongeren op te zadelen met torenhoge kosten. Het stadsbestuur zet de beuk erin: malafide kamerbemiddelaars worden aangepakt. Dit is een groot succes voor de SP en voor de Groningse huurder!”

Drie weken geleden voerde ROOD actie tegen de wanpraktijken van kamerbemiddelingsbureaus. Zij gaven studenten de mogelijkheid een kamerbemiddelaar op symbolische wijze met een sloopkogel weg te beuken. Van Duin:

“Kamerbemiddelaars die huurders uitbuiten moeten hard worden aangepakt. Wij hebben geëist dat er een maximumtarief komt voor bemiddelingskosten. Bemiddelaars die herhaaldelijk over de schreef gaan wordt het recht om te bemiddelen in Groningen ontzegd.”

ROOD voert al jaren actie tegen wanpraktijken van kamerbemiddelaars. In 2010 nam de SP het initiatief om deze wanpraktijken tegen te gaan. De Groningse raad stemde toen in met strengere regelgeving. “Het is goed om te zien dat onze recente actie het stadsbestuur heeft wakker geschud", aldus Van Duin. Woensdagmiddag praat de Groningse raad over de problemen rond de bemiddelaars.

Reactie toevoegen

U bent hier