h

SP wil dat gemeente gedupeerden faillissement schuldsaneerder helpt

12 maart 2014

SP wil dat gemeente gedupeerden faillissement schuldsaneerder helpt

Vandaag heeft de rechtbank het faillissement van Bureau Integraal uitgesproken. Deze bood inkomensbeheer en hulp bij schuldbemiddeling of sanering aan, ook aan Stadjers. Nu blijkt het bedrijf geld van klanten verduisterd te hebben.

Bureau Integraal beloofde zijn klanten te helpen om uit de schulden te komen. Hiervoor vroeg het bureau een vergoeding, maar volgens berichtgeving van RTV Noord zou dat geld verduisterd zijn in plaats van ingezet zijn voor het daadwerkelijk bieden van hulp. Bij het vragen van een financiële vergoeding aan klanten omzeilde het bureau de wettelijke bepalingen, hetgeen de SP-fractie al lange tijd een doorn in het oog is.

Raadslid Rosita van Gijlswijk: “Het is schandalig. Gedupeerden zitten met de handen in het haar. Sommigen hebben al drie maanden geen weekgeld ontvangen. Anderen hebben momenteel geen geld om eten te kopen en hun vaste lasten te betalen. Bureau Integraal heeft het geld dat bedoeld was voor deze mensen gestoken in het uitbreiden van het eigen bedrijf. Het bedrijf laat kwetsbare mensen die al het moeilijk hebben in de kou staan. "

De SP-fractie heeft vragen aan het college gesteld.

“Als het aan mij ligt, worden de diensten en deskundigheid van de Groninger Kredietbank onmiddellijk aan gedupeerden aangeboden. En gaat het college in overleg met de curator kijken of mensen een voorschot kunnen krijgen”, aldus Van Gijlswijk.

Op Facebook is inmiddels het initiatief genomen om uit solidariteit eten en andere nodige goederen voor gedupeerden in te zamelen. Van Gijlswijk:

“Er hebben zich al velen bij het initiatief gemeld. Met de onderlinge solidariteit zit het dus wel goed. Maar daarmee zijn we er niet. Daarom moet de gemeente snel aan de slag om gedupeerden te helpen met hun financiële situatie”.

 

Reactie toevoegen

U bent hier