h

Comité VoorZorg kaart zorgen sociale samenhang buurten aan

16 oktober 2014

Comité VoorZorg kaart zorgen sociale samenhang buurten aan

Afgelopen woensdag kaartte Comité VoorZorg samen met de Speeltuinvereniging Oosterparkwijk de zorgen over het verdwijnen van de sociale samenhang in de buurt aan. Door het verdwijnen van de ID-banen  (gesubsidieerde banen) staat het voortbestaan van de Speeltuinvereniging Oosterparkwijk onder druk en zorgt dit voor onzekerheid.

De Speeltuinvereniging Oosterparkwijk is een  ontmoetingsplek voor kinderen, ouders en buurtbewoners. Door het organiseren van tal van activiteiten zorgt de speeltuinvereniging ervoor dat mensen met elkaar in contact blijven en signaleren zij ook als eerste eventuele problemen in de buurt en bij buurtbewoners.

“Juist in een tijd dat de overheid mensen oproept om meer voor elkaar te zorgen, zijn dit soort ontmoetingsplaatsen van grote sociale waarde. Comité VoorZorg vindt het dan ook onbegrijpelijk dat dit soort waardevolle ontmoetingsplaatsen in  onzekerheid worden gebracht”, aldus Kaspar Gerritsen van Comité VoorZorg.

Het comité VoorZorg is samengesteld uit werknemers en cliënten in de zorg en welzijn. Door iedere week een "zorg van de week" centraal te stellen, wil het comité de zorgen over verschillende disciplines in de zorg en welzijn aan de kaak te stellen. Mensen die werken in de zorg en welzijn of zorgbehoevend zijn, kunnen zich aanmelden via comitevoorzorg.nl

Logo: Comité VoorZorg Creative Commons-Licentie

U bent hier