h

SP opent meldpunt keukentafelgesprekken

16 november 2014

SP opent meldpunt keukentafelgesprekken

De SP-afdeling Groningen opent vanaf maandag 17 november een meldpunt waar mensen met klachten en ervaringen over hun “keukentafelgesprek” terecht kunnen.

De gemeente Groningen gaat vanaf 1 januari 2015 bezuinigen op de thuiszorg. Om deze bezuinigingen te realiseren gaat de gemeente met mensen die thuiszorg ontvangen in gesprek: een zogenaamd 'keukentafelgesprek'.

“Afgelopen weken hebben wij schrijnende voorbeelden gehoord van gesprekken die niet goed zijn verlopen en dat mensen hierdoor de zorg die zij nodig hebben verliezen”, aldus SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk.

Volgens de SP geven de 'keukentafelgesprekken' ouderen en zorgbehoevenden geen eerlijke kans. Daarom roept de partij mensen op om klachten en ervaringen te komen melden.

Dijk: “Zo sprak ik een 78-jarige vrouw die nu nog zwaardere thuiszorg ontvangt, vanaf juli 2015 teruggezet wordt naar lichtere thuiszorg en vanaf 1 januari 2016 al haar zorg verliest. Dat vinden wij onacceptabel en daarom starten wij dit meldpunt”.

Mensen kunnen telefonische contact met de SP opnemen (tel: 050 311 90 50) of van maandag t/m vrijdag tussen 13.00 en 16.00 uur langskomen aan de Nieuwe Boteringestraat 74 . Of een e-mail sturen naar groningen@sp.nl. Uw gegevens zullen vertrouwelijk worden behandeld.

Afgelopen zaterdag stond de SP samen met Comité VoorZorg in de wijk Beijum om stadjers alvast tips te geven voor het gesprek aan de keukentafel. Wilt u meedoen en samen met ons opkomen voor goede zorg in de stad? Word dan lid! Of neem dan ook contact op via groningen@sp.nl

Logo's: SP Groningen Creative Commons-Licentie

U bent hier