h

Stop sloop woningen Oosterhoogebrug

3 september 2015

Stop sloop woningen Oosterhoogebrug

Foto: SP Groningen

Woensdag 2 september voerden bewoners van de Oosterhoogebrug actie voor het behoud van sociale huurwoningen in de Madeliefstraat. Deze woningen zouden door wijkvernieuwingsplannen van de gemeente plaats moeten maken voor parkeerplekken voor de Albert Heijn. De SP is fel tegenstander van de sloop van de woningen.

SP-raadslid Mechteld van Duin:

“De SP steunt de actie van de bewoners. Vernietiging van goede en betaalbare woningen voor parkeerplekken is een slechte deal en moet anders kunnen. Daarom heeft mijn fractie de kwestie middels schriftelijke vragen bij het stadsbestuur aangekaart.”

De SP roept het stadsbestuur op om te kijken naar opties waarbij de woningen niet gesloopt hoeven te worden, zeker gezien er in de stad Groningen al een tekort is aan sociale huurwoningen.

De uitbreiding van de supermarkt zou de leefbaarheid van de buurt volgens de gemeente ten goede komen. Van Duin:

“Maar 90% van de bewoners rondom het winkelcentrum is het daar niet mee eens. Wie bepaalt dit nu eigenlijk, de buurt of de beleidsmakers?”

Er leeft daarnaast al jarenlang onduidelijkheid bij bewoners over de toekomst van de woningen en dat moet volgens de SP worden opgelost.

U bent hier