h

Pak binnenklimaat Leon van Gelder school snel aan

26 november 2015

Pak binnenklimaat Leon van Gelder school snel aan

De SP-fractie in de gemeenteraad van Groningen heeft het college van B&W opgeroepen de problemen bij het Leon van Gelder zo snel mogelijk aan te pakken. Onlangs heeft de rechter een uitspraak gedaan waaruit bleek dat de school al tijden onvoldoende goed geventileerd, geïsoleerd en verwarmd wordt.

De gemeente besloot daarom een bedrag van 700.000 euro hiervoor ter beschikking te stellen. Er heerste alleen enige onduidelijkheid wanneer de problemen aanpakt zouden worden. Eerder was er sprake van de zomervakantie in 2016. Dit tot onvrede van de SP-fractie.

"De kinderen en leraren zitten al tijden in een schoolgebouw met onvoldoende luchtkwaliteit, we kunnen ze niet nog een half jaar zo laten zitten", aldus SP-raadslid Wim Koks.

Tijdens de raadsvergadering schaarden meerdere fracties zich achter dit standpunt van SP. Ook het college van B&W beloofde beterschap en gaat voor de kerst nog aan de slag om aan een oplossing te werken. In de kerstvakantie moeten de meest urgente problemen en oorzaken aan zijn aangepakt en opgelost.

U bent hier