h

SP wil opheldering over brieven Menzis aan minima

22 december 2015

SP wil opheldering over brieven Menzis aan minima

De SP-fractie in Groningen krijgt klachten over het ongevraagd ontvangen van brieven van Menzis over de collectieve zorgverzekering voor minima. De SP vraagt hierover opheldering aan het stadsbestuur.

In de brieven nodigt de zorgverzekeraar minima in Groningen uit om gebruik te maken van de collectieve zorgverzekering. De mensen die zich bij de SP-fractie hebben gemeld, hebben de gemeente geen toestemming gegeven hun persoonsgegevens aan Menzis te verstrekken. .

SP-raadslid Mechteld van Duin: “Minima kunnen gebaat zijn bij een collectieve zorgverzekering. Het is volgens de SP echter niet de bedoeling om zonder toestemming persoonsgegevens van mensen aan een commerciële partij als Menzis te verstrekken.” Het stadsbestuur moet de vragen van de SP binnen drie weken beantwoorden.

U bent hier