h

Betrek bewoners meer bij verdwijnen bomen Selwerd

22 februari 2016

Betrek bewoners meer bij verdwijnen bomen Selwerd

De SP stelt vragen aan het stadsbestuur over het betrekken van de bewoners bij het verdwijnen van 70 bomen in Park Selwerd. Bewoners hebben het gevoel geen inspraak te hebben gehad in de beslissing.

In Park Selwerd wordt het fietspad verbreed voor de vele duizenden fietsers die hier dagelijks van gebruikmaken. Hierdoor verdwijnen 70 bomen, waarvoor momenteel niets in de plaats komt.

Eind 2015 deed de SP onderzoek onder wijkbewoners in Selwerd.

SP-raadslid Bob de Greef:

“Bewoners geven aan ontevreden te zijn over het groenonderhoud en de verrommeling in Selwerd. Daarnaast wachten zij nog steeds op de beloofde wijkvernieuwing van Selwerd.”

Nu er door de verbreding van het fietspad veel groen uit Park Selwerd dreigt te verdwijnen wil de SP weten of het college bereid is om dit te compenseren in de wijk zelf in plaats van in de toekomst op Zernike Campus.

“De betrokkenheid van bewoners in Selwerd is groot, maar het stadsbestuur drukt zijn plannen voor het fietspad gewoon door zonder te luisteren naar mensen in de wijk. Als SP vinden wij dat verschrikkelijk dom. Zeggenschap bij alle fasen van planning is essentieel om met Stadjers Groningen vorm te geven”.

aldus De Greef.

De SP wil dat de compensatie voor het verlies van groen in Park Selwerd elders in de wijk plaatsvindt. Volgens de partij moet dit gerealiseerd worden met duidelijke inspraak van bewoners en op basis van hun wensen en ideeën.

U bent hier