h

Steun voor SP-oproep om in te grijpen aan West-Indischekade

16 februari 2016

Steun voor SP-oproep om in te grijpen aan West-Indischekade

Lefier moet de situatie voor huurders aan de West-Indischekade verbeteren. Dat vindt de meerderheid van gemeenteraad. Op initiatief van de SP werd er gesproken over de slechte woonomstandigheden van de huurders.

Zij kampen al jaren met problemen van vocht, tocht en kou. Eerder deed de SP Groningen al onderzoek naar de staat van de woningen en maakte samen met huurders een zwartboek. Onlangs nog bevestigde het onderzoek door de Woonbond het achterstallige onderhoud en gebrek aan isolatie en verwarming.

"Nu ook de gemeenteraad en de wethouder zich achter de huurders scharen, wordt het tijd dat Lefier snel maatregelen neemt. Lefier mag deze huurders niet nog langer in de kou laten staan",

aldus SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk.

De SP is blij met de steun van de wethouder en andere partijen aan de huurders.

"Dit is een enorme opsteker voor de huurders aan de West-Indische Kade. Jarenlang werden hun problemen door Lefier niet serieus genomen. Met deze steun in de rug wordt Lefier aangespoord om in te grijpen"

, aldus Dijk.

Komende weken gaat Lefier in gesprek met de huurders. De SP zal dit op de voet volgen en daar waar nodig de huurders in raad en daad bijstaan.

U bent hier