h

West-Indischekade

 

22 februari 2017

Huurders West-Indische Kade strijden voor woningverbeteringen

Foto: SP Groningen

De huurders aan de West-Indische Kade strijden samen met SP al tijden voor woningverbeteringen. Na vele acties, zwartboeken en enquêtes zijn er nu bij woningbouwcorporaties Lefier woningverbeteringen afgedwongen. Zodra 70 procent van de huurders instemt met de plannen wordt er CV, dubbel glas, isolatie en ventilatie geplaatst. Dat alles zal zonder huurverhoging gepaard gaan.

Lees verder
14 december 2016

Huurdersbijeenkomst West-Indische Kade goed bezocht

Foto: SP Groningen
Dinsdagavond kwamen ongeveer dertig huurders van de West-Indische Kade bijeen. Lefier is na drie jaar strijd doorhuurders van plan de woningen te gaan renoveren. De renovatie vindt plaats onder de voorwaarde dat 70 procent van de huurders instemt met de renovatieplannen. Op de avond maakte de aanwezigen plannen om huurders hiervoorte organiseren.  Lees verder
23 november 2016

Huurders West-Indischekade verenigen zich

De huurders aan de West-Indischekade verenigen zich nu woningbouwcorporatie Lefier heeft aangegeven open te staan voor renovatie van de woningen. Voor een grondige renovatie is minimaal 70 procent steun van alle huurders noodzakelijk.

Afgelopen weken hebben de huurders alle woningen aan de West-Indischekade bezocht om in te gesprek te gaan over deze renovatie en om huurders alvast te verenigen. Verschillende SP'ers hielpen hierbij een handje mee.

Lees verder
16 februari 2016

Steun voor SP-oproep om in te grijpen aan West-Indischekade

Lefier moet de situatie voor huurders aan de West-Indischekade verbeteren. Dat vindt de meerderheid van gemeenteraad. Op initiatief van de SP werd er gesproken over de slechte woonomstandigheden van de huurders.

Lees verder
19 januari 2016

SP: Geen sloop maar renovatie voor West-Indische Kade

SP Groningen vindt dat Lefier de 396 sociale huurwoningen aan de West-Indische Kade moet renoveren. Vorige week kwam uit onderzoek van de Woonbond naar voren dat de woningen goed te verbeteren zijn.  In 2014 maakte de partij al een zwartboek met klachten van de huurders over achterstallig onderhoud, vocht, tocht en kou.

Lees verder
11 april 2015

Huurders West-Indische Kade manen wethouder tot actie

Vrijdag bracht wethouder Roeland van der Schaaf een bezoek aan huurder van Lefier aan de West-Indische Kade. De huurders zitten al meer dan een jaar met problemen door vocht, schimmel, tocht en kou.

Lees verder
21 februari 2014

Bewoners West-Indischekade bieden Lefier zwartboek aan

Samen met bewoners bood de SP vandaag aan woningcorporatie Lefier een zwartboek aan met klachten van bewoners aan de West-Indischekade. De bewoners zijn de slechte isolatie, tocht en schimmel zat.

Lees verder
12 februari 2014

SP werkt aan zwartboek Westindische Kade

De SP werkt aan een zwartboek over de huurwoningen van Lefier aan de Westindische Kade. Bewoners kwamen bij de SP met klachten over het onderhoud van hun woningen. De SP is deze klachten aan het bundelen in een zwartboek. Hierbij wordt fotomateriaal verzameld om de klachten letterlijk goed in beeld te krijgen.

Lees verder
24 juli 2013

SP ondersteunt bewoners Westindische Kade

Zaterdag 20 juni stonden bewoners en de SP tussen de flats aan de Westindische Kade om handtekeningen op te halen voor CV en betere isolatie.

Lees verder

U bent hier