h

Bewoners weer baas over groen in Selwerd

4 maart 2016

Bewoners weer baas over groen in Selwerd

In park Selwerd zou in deze weken een flink aantal bomen worden gekapt. Het veel gebruikte fietspad is namelijk te klein geworden voor zoveel fietsers. Het stadsbestuur dacht de plannen voor deze verbreding én bomenkap nog voor de lente uit te kunnen voeren.

Bewoners van Selwerd zijn echter alleen op een inloopavond op de hoogte gesteld. Daarom kwamen zij in verzet tegen de bomenkap. De SP vindt het terecht dat de plannen worden opgeschort tot er op een normale manier met wijkbewoners over het groen in hun wijk wordt
gesproken.

“Voor park Selwerd lag een plan met een rapport waarin werd gesteld dat de bomenkap onvoldoende en onvolledig in kaart was gebracht”,

vertelt Bob de Greef, SP-raadslid.

”De oorzaak was de enorme haast waarmee de wethouder zijn plannen wilde uitvoeren. Hierdoor heeft hij te weinig rekening gehouden met de buurtbewoners.”

In park Selwerd zouden de verdwijnende bomen ergens in de toekomst op de Zernike Campus moeten worden gecompenseerd. Volgens de SP moet het uitgangspunt blijven dat het groen in de wijk gecompenseerd wordt.

“Wij feliciteren de bewoners van Selwerd met het uitstel dat zij
hebben bevochten”, zegt de Greef. ”Meebeslissen over plannen voor je wijk doe je niet alleen door elke 4 jaar te stemmen bij verkiezingen. Dit gebeurt vooral door een degelijke inspraak van bewoners over plannen van het stadsbestuur. Daar blijft de SP ook voor strijden.”

U bent hier