h

SP toont solidariteit Stadjers met de thuiszorg

17 maart 2016

SP toont solidariteit Stadjers met de thuiszorg

Foto: SP Groningen
Donderdagmiddag overhandigde de SP Groningen honderden steunbetuigingen van Stadjers aan de actievoerende thuiszorgmedewerkers. De afgelopen weken heeft de SP vele foto's van inwoners van de stad verzameld en die samengevoegd in één grote collage.

Deze fotocollage bood SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk aan bij de actietent van de thuiszorgmedewerkers op de Grote Markt.

“Wij willen de thuiszorgmedewerkers laten weten dat er veel steun onder Stadjers bestaat voor hun acties. Mensen willen dat er snel een oplossing voor de problemen in de thuiszorg komt”, aldus Dijk.

Gisteren werd bekend gemaakt dat thuiszorgorganisatie TSN failliet is. Dit betekent dat 350 thuiszorgmedewerkers hun baan verliezen en duizenden cliënten in onzekerheid zitten. De SP roept het stadsbestuur op om in te grijpen en een einde te maken aan de onzekerheid en chaos in de thuiszorg.

Dijk: “Tot nu toe blijven partijen als D66, VVD, PvdA en GroenLinks doormodderen. Het is tegenstrijdig dat 90% van de Stadjers wil dat de problemen opgelost worden en 90% van de raadsleden blijft toekijken zonder een oplossing te bieden.”

Foto: SP Groningen

De SP vraagt voor 23 maart een debat aan over de situatie in de thuiszorg.

U bent hier