h

SP Bedum onderzoekt tocht en schimmel

11 mei 2016

SP Bedum onderzoekt tocht en schimmel

Foto: SP Bedum
In de eerste week van mei deed SP Bedum onderzoek naar de leefomstandigheden van huurders aan de prof. Mekelstraat en de prof. Ridderbosstraat. Na huis aan huis aanbellen blijkt dat veel bewoners last hebben van tocht, vocht en schimmel in huis.

Een groot aantal van hen belden in het verleden met woningstichting Wierden en Borgen maar werden niet of slecht geholpen.

Woordvoerder Marieke Bootsma:

 

”Het is onbegrijpelijk en onwenselijk dat mensen in 2016 nog in een woning wonen waar zich zoveel schimmel bevindt. Dat is slecht voor de gezondheid. Wierden en Borgen mag deze huurders niet in de kou laten staan.”

Samen met de inwoners van deze straten gaat de SP de problemen bij Wierden en Borgen  aankaarten. Behalve bij klachten over het klimaat binnen de woning, voelt men zich in genoemde straten ook voor andere klachten niet serieus genomen.

“Ik voel me machteloos! Ik heb al zo vaak gebeld en er wordt gewoon niets aan gedaan. Ik betaal toch ook mijn huur?”

aldus een van de inwoners.

U bent hier