h

Oosterpark slaat handen ineen voor Nationaal ZorgFonds

29 juni 2016

Oosterpark slaat handen ineen voor Nationaal ZorgFonds

Ruim 50 mensen kwamen afgelopen dinsdagavond naar de informatie- en actiebijeenkomst in het Treslinghuis in de Oosterpark voor een nationaal zorgfonds zonder eigen risico. Het sentiment in de zaal was helder: “De zorg moet weer van ons worden en iedereen die zorg nodig heeft moet dat krijgen.”

De aanwezigen sloegen de handen ineen en gaan bouwen aan brede steun voor een nationaal zorgfonds en het afschaffen van het eigen risico. Op donderdag 14 juli volgt er een regionale bijeenkomst in de Puddingfabriek in Groningen.

Lokale campagneleider Daan Brandenbarg spreekt van een succesvolle avond:

 

“Het enthousiasme onder alle aanwezigen om bij buren, familieleden en collega's steun te verzamelen is enorm. Er zijn ook ludieke acties bedacht. We gaan hier nog veel van horen.”

Het plan voor een nationaal zorgfonds is een initiatief van de SP en een brede maatschappelijke coalitie van mensen die een beter zorgstelsel willen.

“Terecht”, stelt Brandenbarg, “na 10 jaar zorgverzekeraars kunnen we concluderen dat de concurrentie de zorg duurder, maar niet beter maakt. Zorgverzekeraars maken miljardenwinsten, maar mensen die ziek zijn worden beboet door het eigen risico. Dat moet en dat kan anders!”

In het hele land worden informatiebijeenkomsten georganiseerd voor het nationaal zorgfonds zonder eigen risico. Meer dan 40.000 mensen hebben inmiddels hun steun uitgesproken en er zijn al bijna 10.000 actiepakketten besteld. Op donderdag 14 juli zal in de Puddingfabriek een regionale informatiebijeenkomst plaatsvinden.

U bent hier