h

Daan Brandenbarg

6 augustus 2020

SP gaat de wijken in om actie te voeren tegen Diftar

Foto: SP

Gisteren stonden we voor de aftrap bij Winkelcentrum Beijum. Uit onze gesprekken bij het winkelcentrum bleek dat de meeste mensen  ook tegen het invoeren van het afvalsysteem Diftar zijn. Hieronder meer daarover.

Lees verder
29 mei 2020

Oppositiepartijen Groningen: “Koppel referendum DIFTAR aan TK-verkiezingen in maart”

Wacht met de invoering van Diftar zodat tegelijkertijd met de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021 een referendum georganiseerd kan worden. Dat stellen de Groningse raadsfracties van de SP, Stadspartij, 100% Groningen, Student & Stad en de PVV.

Lees verder
1 maart 2020

SP dient met meerdere oppositiepartijen initiatiefvoorstel voor referendum in

De SP heeft samen met oppositiepartijen Student & Stad, Stadspartij voor Stad en Ommeland, Partij voor de Vrijheid en 100% Groningen een initiatiefvoorstel voor een nieuwe referendumverordening ingediend.

Lees verder
12 februari 2020

SP maakt zelf nieuwe verordening voor referendum

Foto: DennisM2

De SP-fractie in de gemeenteraad van Groningen werkt aan een voorstel om opnieuw referenda in de gemeente Groningen mogelijk te maken. Dat doen de socialisten nadat in het presidium, het dagelijks bestuur van de gemeenteraad, is besloten niet met spoed een referendumverordening actief te maken. Vanwege de herindeling van de voormalige gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer is dat namelijk nodig.

Lees verder
23 januari 2020

SP wil referendum over afvalbeleid

De SP wil dat de gemeente Groningen een referendum organiseert over het afvalbeleid. In mei beslist de gemeenteraad over het nieuwe afvalbeleid van de gemeente Groningen. Daarbij zijn er twee mogelijke opties; betalen volgens een vast tarief of betalen per zak of kilo. 

Lees verder
11 september 2019

SP presenteert plan klimaatrechtvaardigheid

Foto: SP

De SP presenteerde tijdens de commissievergadering in de gemeenteraad van Groningen een vergaand plan voor klimaatrechtvaardigheid. De socialisten willen voorkomen dat de plannen van de gemeente om alle gebouwen van het gas af te halen grotere ongelijkheid veroorzaken. 

Lees verder
27 februari 2019

SP opent meldpunt energierekening

Foto: Tom Page

De SP Groningen opent vandaag een meldpunt over de energierekening, vanwege de gestegen energietarieven. Met het meldpunt wil de SP in kaart brengen wat dit betekent voor Groningers.

Lees verder
18 juli 2018

SP: "Geen gezondheidsongelijkheid in Groningen."

Foto: SP

De SP-fractie maakt zich zorgen over het effect van gezondheidscampagnes in de gemeente Groningen. Onlangs stelde sociaalpsycholoog Susanne Täuber van de RUG dat veel campagnes, door de nadruk op eigen verantwoordelijkheid mensen ongewild tegen elkaar opzetten. De SP ziet deze nadruk ook in de Healthy Ageing Visie van de stad, bijvoorbeeld bij het rookvrij maken van allerlei plekken in de stad.

Lees verder
23 februari 2018

Sloop Oosterpoort over tien jaar is nog geen gelopen race (interview)

Foto: ZanderZ

Op herhaaldelijk aandringen van de SP-fractie in de gemeenteraad van Groningen wordt nu ook in kaart gebracht wat de mogelijkheden zijn voor de toekomst van De Oosterpoort op de huidige locatie. Daarmee wordt onderzocht wat het kost om het huidige gebouw te renoveren, maar ook wat dat betekent voor de toekomstambities van De Oosterpoort. We spreken erover met SP-raadslid Daan Brandenbarg.

Lees verder

Pagina's

U bent hier