h

Daan Brandenbarg

6 januari 2021

SP-fractie: “Investeer in dorpen en stadswijken, niet alleen in binnenstad”

Foto: Flickr / flickr.com

Woensdag spreekt de gemeenteraad over extra investeringen in de Grote Markt. Later op de avond komt ook het nieuwe groenplan “Vitamine G” ter sprake. Volgens de SP-fractie toont dit nogmaals aan hoe het college van burgemeester en wethouders haar aandacht teveel richt op de binnenstad en niet op de dorpen en stadswijken. Volgens de socialisten leidt deze focus tot grotere verschillen in de gemeente. Zij willen meer investeringen in groene wijken en dorpen.

Lees verder
24 december 2020

Bewoners Vinkhuizen en SP behalen succes: tientallen schimmelwoningen worden aangepakt

Foto: SP

Na jaren strijd worden ruim 60 huurwoningen in de Groningse wijk Vinkhuizen aangepakt. De SP en de bewoners zijn blij dat de woningen eindelijk worden aangepakt maar vinden het jammer dat er zo lang strijd voor gevoerd moest worden.

Lees verder
10 september 2020

Geen Diftar, wel mogelijkheid tot referendum

Foto: SP

Afgelopen woensdag stemde de gemeenteraad van Groningen tegen de invoering van Diftar. Volgens SP-raadslid Daan Brandenbarg is dat een groot succes voor alle inwoners die zich de afgelopen tijd geroerd hebben tegen de invoering. 

Lees verder
9 september 2020

SP-voorstel zorgt voor terugkeer referendum in Groningen

Foto: DennisM2

Het initiatiefvoorstel van de SP-fractie om in de nieuwe gemeente Groningen weer referenda te kunnen houden is aangenomen door een meerderheid van de gemeenteraad. Daardoor kunnen inwoners met voldoende steun van de bevolking nu een referendum aanvragen over besluiten van de gemeenteraad.

Lees verder
2 september 2020

SP presenteert 969 redenen van inwoners tegen Diftar

Foto: SP

De SP presenteert vandaag een 103 pagina’s tellend boekwerk met 969 redenen van inwoners om tegen Diftar te zijn. De gemeenteraad maakt de komende weken een keuze over een nieuw afvalbeleid, waarbij een van de varianten is om per aanbieding van afval te betalen (Diftar).

Lees verder
24 augustus 2020

SP-vodcast over afval en DIFTAR gemist? Kijk hem hier terug!

Foto: SP

De SP-fractie in de Groningse gemeenteraad had op vrijdag 21 augustus een live vodcast op Facebook. Hierin gingen SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk en SP-raadslid Daan Brandenbarg met elkaar in gesprek over de toekomst van het afvalbeleid en referenda in de gemeente Groningen.

Lees verder
20 augustus 2020

SP zendt vodcast over afvalbeleid en referenda uit

Foto: SP

De SP-fractie in de Groningse gemeenteraad komt aanstaande vrijdagavond met een live videopodcast. Hierin gaan SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk en SP-raadslid Daan Brandenbarg met elkaar in gesprek over de toekomst van het afvalbeleid en referenda in de gemeente Groningen.

Lees verder
6 augustus 2020

SP gaat de wijken in om actie te voeren tegen Diftar

Foto: SP

Gisteren stonden we voor de aftrap bij Winkelcentrum Beijum. Uit onze gesprekken bij het winkelcentrum bleek dat de meeste mensen  ook tegen het invoeren van het afvalsysteem Diftar zijn. Hieronder meer daarover.

Lees verder
29 mei 2020

Oppositiepartijen Groningen: “Koppel referendum DIFTAR aan TK-verkiezingen in maart”

Wacht met de invoering van Diftar zodat tegelijkertijd met de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021 een referendum georganiseerd kan worden. Dat stellen de Groningse raadsfracties van de SP, Stadspartij, 100% Groningen, Student & Stad en de PVV.

Lees verder
1 maart 2020

SP dient met meerdere oppositiepartijen initiatiefvoorstel voor referendum in

De SP heeft samen met oppositiepartijen Student & Stad, Stadspartij voor Stad en Ommeland, Partij voor de Vrijheid en 100% Groningen een initiatiefvoorstel voor een nieuwe referendumverordening ingediend.

Lees verder

Pagina's

U bent hier