h

Comité Nationaal ZorgFonds helpt Menzis verhuizen

11 juli 2016

Comité Nationaal ZorgFonds helpt Menzis verhuizen

Maandagochtend hielpen 10 verhuizers van het comité voor één Nationaal ZorgFonds mee om zorgverzekeraar Menzis te verhuizen. De winsten, salarissen van directeuren en reserves van Menzis verhuisden ze naar het Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico. Op deze manier roepen zij Groningers op om donderdag 14 juli, om 20:00 naar de informatiebijeenkomst in de Puddingfabriek te komen.

Het Nationaal ZorgFonds is een brede beweging die de commerciële zorgverzekeraars en het eigen risico wil afschaffen, zodat goede en betaalbare zorg weer voor iedereen mogelijk wordt. De plannen voor één Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico hebben de steun van een brede maatschappelijke beweging van maatschappelijk organisaties, zorgverleners en patiënten.

“Wij willen dat er één Nationaal ZorgFonds komt waar iedereen onder valt”, zegt woordvoerder Saskia Goldenbeld. “Zo krijgt iedereen de zorg krijgt die nodig heeft, zonder boetes op ziek zijn.”

De reclamecampagnes van zorgverzekeraars kosten jaarlijks 500 miljoen euro. Daarnaast maken de verzekeraars gezamenlijk 1 miljard euro winst per jaar en is er de afgelopen tien jaar een enorme bureaucratie opgetuigd die zorgverleners frustreert.

“Met het afschaffen van de zorgverzekeraars worden die kosten niet meer gemaakt en kunnen we het eigen risico afschaffen” aldus Goldenbeld. “Dan wordt het geld dat bedoeld is voor de zorg ook weer echt weer besteed aan zorg!”

De presentatie op de informatiebijeenkomst in de Puddingfabriek op donderdag 14 juli om 20:00 uur, is in handen van journalist Jan Meedendorp. Naast Tweede Kamerlid én oud-huisarts Henk van Gerven (SP) komen Groningse zorgverleners aan het woord. Verder wordt er besproken hoe de beweging verder kan groeien en is er muziek van Robin IJzerman.

U bent hier