h

SP steunt actievoerende brandweer

8 juli 2016

SP steunt actievoerende brandweer

Sinds afgelopen maandag voert de beroepsbrandweer in Groningen actie tegen de verhoging van hun pensioenleeftijd. Al meer dan een jaar wordt door vakbonden en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) onderhandeld over een nieuwe pensioenregeling.

Een akkoord is nog steeds niet bereikt en de onderhandelingen zijn afgebroken. Wat de SP betreft verdienen brandweerlieden een fatsoenlijk pensioen en moet Groningen zich daar ook voor inzetten.

Raadslid Rosita van Gijlswijk:

 

“Brandweerlieden zetten zich dagelijks in voor de veiligheid van anderen. Hun werk is fysiek zwaar door de zware bepakking, de lichamelijke risico's, de traumatische ervaringen en de onregelmatige diensten. Bij zulk zwaar werk hoort een goed pensioen.”

Samen met SP-raadslid Bob de Greef bracht Van Gijlswijk vanmiddag een bezoek aan de actievoerende brandweerlieden van de kazerne aan de Sontweg.

Met het uitdelen van 'fireballs' sprak de SP haar steun aan de brandweerlieden uit. Van Gijlswijk:

“Fireballs zijn hete harde toverballen die nauwelijks doormidden te bijten zijn. Laat de werkgevers hun tanden daar maar inzetten, in plaats van te moeilijk doen over een fatsoenlijke pensioenregeling.”

De SP-fractie heeft over de acties van de brandweer vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld.

“De VNG voert de onderhandelingen ook namens de gemeente Groningen. Daarom wil de SP dat het stadsbestuur begrip toont voor de acties van
de brandweer en zich uitspreekt tegen langer doorwerken door brandweerlieden”, aldus Van Gijlswijk.

U bent hier