h

Behoud sociale huurwoningen aan de H.L. Wichersstraat

3 oktober 2016

Behoud sociale huurwoningen aan de H.L. Wichersstraat

De SP-fractie in Groningen vindt dat er betaalbare huurwoningen aan de H.L. Wichersstraat moeten blijven bestaan. Afgelopen weekend bleek ineens dat Lefier alle woningen aan de H.L. Wichersstraat wil gaan slopen.

De huurders zijn hierover niet geraadpleegd en slecht geïnformeerd. Volgens de SP-fractie moet Lefier eerst kijken naar de mogelijkheden van grootschalige renovatie voordat er tot sloop wordt overgegaan.

"Er bestaat in Groningen een grote behoefte aan betaalbare sociale huurwoningen. Corporaties kiezen er te snel voor om te verkopen of te slopen. Hierdoor wordt de druk op sociale huurwoningen steeds groter en komen huurders steeds meer in de knel te zitten",

aldus SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk.

De partij heeft aan het college van b&w vragen gesteld over de kwestie. De partij wil weten of het college van b&w ook vindt dat er betaalbare huurwoningen aan deze staat moeten blijven en of huurders wel op de juiste manier betrokken worden bij de plannen.

Volgens de SP moet Lefier eerst kijken naar de mogelijkheden voor grootschalige renovatie. Wanneer sloop onvermijdelijk is, moeten er op dezelfde plek soortgelijke huurwoningen worden gebouwd en moeten de huidige huurders een terugkeergarantie krijgen. 

Dijk:

"Het probleem van voldoende betaalbare huurwoningen moeten we oplossen. Dat gebeurt niet door te slopen en verkopen, daarom moet dit stoppen en moeten huurders en woningzoekenden meer zeggenschap krijgen. Daarnaast moeten concrete bouwplannen worden gemaakt om veel meer betaalbare sociale huurwoningen bouwen".

Aanstaande woensdag bespreekt de gemeenteraad het plan van de SP "Huren in Groningen" waarin de partijen plannen presenteert om tot meer betaalbare sociale huurwoningen te komen.

U bent hier