h

26 nov: Landelijke Aftrap Nationaal ZorgFonds

17 november 2016

26 nov: Landelijke Aftrap Nationaal ZorgFonds

Foto: Nationaal ZorgFonds Groningen

Afgelopen donderdag stonden vrijwilligers van het Nationaal Zorgfonds op de Vismarkt in het centrum van Groningen. Als protest tegen de marktwerking in de zorg verkocht een marskramer op ludieke wijze zorgpakketten. Met de actie wil de beweging, die op initiatief van de SP tot stand is gekomen, aangeven dat onze zorg niet op de markt thuis hoort en riepen de vrijwilligers op voor de landelijke campagneaftrap van het Nationaal ZorgFonds op 26 november in Den Haag.

Woordvoerder Aldo Schelvis:

“Tien jaar marktwerking heeft de zorg niet goedkoper, niet transparanter en niet beter gemaakt. Dit kan en moet anders. Het is daarom volgens ons hoog tijd voor het Nationaal ZorgFonds. Om dat te bereiken, bouwen we aan een brede beweging. Inmiddels steunen meer dan 211.000 mensen het ZorgFonds en zijn er in het hele land tienduizenden vrijwilligers actief.

Die massale energie en dat enthousiasme brengen we zaterdag 26 november samen met een grote manifestatie in Den Haag.”

Foto: Nationaal ZorgFonds Groningen

Vanuit Groningen rijden er bussen naar de manifestatie, en weer terug. Geïnteresseerden kunnen zich via de website nationaalzorgfonds.nl aanmelden voor een zitplek. Schelvis:

“De manifestatie volgende week is voor ons pas het begin. Overal in het land, ook in Groningen, zij we keihard aan de slag voor het Nationaal ZorgFonds en tegen het eigen risico. Dat doen we met folders en posters, maar bijvoorbeeld ook met informatieavonden die altijd druk bezocht worden. Zo bouwen we van onderop maatschappelijke druk op waarmee we verandering waar maken en gaan winnen."

U bent hier