h

Huurdersbijeenkomst West-Indische Kade goed bezocht

14 december 2016

Huurdersbijeenkomst West-Indische Kade goed bezocht

Foto: SP Groningen
Dinsdagavond kwamen ongeveer dertig huurders van de West-Indische Kade bijeen. Lefier is na drie jaar strijd doorhuurders van plan de woningen te gaan renoveren. De renovatie vindt plaats onder de voorwaarde dat 70 procent van de huurders instemt met de renovatieplannen. Op de avond maakte de aanwezigen plannen om huurders hiervoorte organiseren. 

Lefier heeft aangegeven in eind januari of begin februari met een concreet renovatie voorstel te komen. De plannen behelzen het plaatsen van centrale verwarming, dubbel glas, mechanische ventilatie en isolatie. Hierbij zullen ook een aantal modelwoningen gepresenteerd worden. Huurders zullen benaderd worden of zij met deze plannen in willen stemmen. Tijdens de avond gaven huurders aan zelf hun buren en medebewoners per portiek te willen benaderen. 

De huurders worden in raad en daad gesteund door de SP. Eerder maakten de huurders samen met de SP een zwartboek en lieten zij de Woonbond onderzoek doen naar de mogelijkheden van renovatie.

U bent hier